Pesë gjërat që i ndodhin lëkurës tuaj nëse flini me make up

2 vite më parë

1-Irritimi dhe infektimi i syve.

Neglizhenca ndaj heqjes së makiazhit nga sytë mund të shkaktojë tharje, skuqje, irritim dhe infektim në sy.

2-Nëse flini me “make up” ka më shumë gjasa që fytyra juaj të rrudhet dhe plaket më shpejtë seç duhet.

3-Puçra.

Mos heqja e pudrës nga fytyra ndikon në bllokimin e poreve dhe daljen e puçrave.

4-Dëmtim të qepallave të syrit.

Nuk është habi sepse fjetja kur sytë janë me laps të zi dhe me rimel nënkupton bllokimin e pjesës së lëkurës afër qerpikëve dhe si rrjedhojë syri infektohet.

5-Dëmtimi i qerpikëve.

Mbajtja e rimelit edhe gjatë natës shkakton prishje dhe dobësim të qerpikëve.

Të ngjashme