Kryefjala Logo

Përpara se të përpiqeni të “rregulloni” martesën tuaj, ndërmerrni këta hapa

5 Dhjetor, 2023 | 9:17 am

Shmangni impulsivitetin kur bëhet fjalë për rregullimin e një martese.

1. Uluni së bashku dhe pranoni se ka një problem në martesën tuaj

Identifikimi i çështjeve së bashku do t’ju ndihmojë të dini se ku janë dobësitë, në mënyrë që të përqendroheni më mirë në zgjidhje.

2. Fjalët si kurrë, gjithmonë, duhet, nuk mundem dhe nuk do të jenë më pak efektive sesa deklaratat “Unë ndjej”.

Filloni të mendoni më shumë për të tashmen. Çfarë mund të bëni sot që do ta përmirësojë? Çiftet që fillojnë të mendojnë përgjithmonë bëhen më të stresuar. Martesa është një mënyrë jetese, por forca e saj është në aftësinë e saj për t’u rritur dhe ndryshuar me të dy partnerët.

3. Asnjëherë mos kaloni më shumë se 12 orë pa u prekur apo lidhur në një farë mënyre

Sa më shumë ta prekni partnerin, aq më pak flisni dhe sa më shumë dëgjoni, aq më e fortë është martesa. Një rregull i mirë është t’u thuash një fjali treve të bashkëshortit. Praktikoni, praktikoni, praktikoni.

4. Kërkoni një këshilltar ose ndërmjetës të mirë

Është e mençur t’i thoni terapistit ose ndërmjetësit që përpara se keni mosmarrëveshje martesore dhe keni nevojë për këshillim për të zgjidhur çështjet. Në këtë mënyrë terapisti ose ndërmjetësi mund të kuptojë saktësisht se çfarë dëshironi. Kur të gjithë janë të fokusuar për t’ju ndihmuar të zgjidhni çështjet, shanset për sukses janë të larta.

Të ngjashme