Pendimet më të mëdha që kanë njerëzit e divorcuar për martesat e tyre

3 muaj më parë

Një studim i kryer anketoi qindra njerëz që kishin kaluar një divorc dhe rezultatinishte befasues.
Të gjithë ishin penduar për këto pika si më poshtë:

1-Nuk kanë folur për para
Paraja është burimi numër një i konfliktit në shumicën e martesave.
Paratë duhet të jenë diçka transparente në një marrëdhënie dhe duhet të jenë diçka për të cilën mund të flisni pa u grindur ose pa humbur durimin.
Paraja është diçka që shkakton tension dhe gjithmonë do të shkaktojē.
Në vend që ta lini t’ju arrijë në çift, lërini paratë t’ju bashkojnë sepse është diçka që duhet lënë jashtë.

2-Fajësimi i personit tjetër
Pyesni partnerin tuaj për pikëpamjen e tij për një problem.
Ka shumë mënyra për të parë një problem.
Duke marrë perspektivën e partnerit tuaj dhe duke e bashkuar atë me perspektivën tuaj, ju merrni perspektivën e marrëdhënies.

3-Mos komunikimi efektiv
Një pjesë e madhe e të anketuarve cituan komunikimin si faktorin numër një që do të ndryshonin në marrëdhënien e tyre të ardhshme sepse mungesa e komunikimit është faktori më i madh në nxitjen drejt divorcit.

4- Të mos e lëshosh të shkuarën

Për t’u angazhuar në mënyrë të shëndetshme me partnerin tuaj, duhet të hiqni dorë nga e kaluara.
Kjo përfshin tejkalimin e xhelozisë për marrëdhëniet e kaluara të partnerit tuaj, acarimin se si ju trajton vjehrra, diçka nga fëmijëria juaj që ju bën të vështirë të besoni, një grindje që keni pasur me bashkëshortin tuaj disa muaj më parë etj.
Shkruani mendimet dhe ndjenjat tuaja në një ditar, bisedoni me një mik ose kërkoni një profesionist.

Të ngjashme