Kryefjala Logo

Pedalon nga India në Suedi për të përqafuar gruan e jetës së tij

4 Dhjetor, 2023 | 9:52 am

Ai është Pk. Ai lindi në Indi në vitin 1949. Për ta vënë në gjumë, nëna e tij i tregonte gjithmonë të njëjtën histori.

Një astrolog ka parashikuar se do të martohet me një grua të huaj që do të jetë muzikante dhe do të jetë nën shenjën e Demit.

Pk i përmbahet kësaj ideje. Ajo është drita e vetme në errësirën në të cilën jeton.

Pa para, në mes të rrugës,ai mendon për nusen e tij dhe vizaton.

Fiton një bursë për kolegj në Nju Delhi. Pk studion, aplikon vetë, mbështetet duke krijuar portrete për turistët.

Është viti 1975. Pk është ulur në tokë duke pikturuar. Takohet me vështrimin e një vajze. Bjonde, sy blu, duket si një zanë. Ai nuk mund të ndalojë së vështruari në të. Ajo ia kthen, afrohet më shumë. Mund të më bëni një portret? Pk emocionohet, dora i dridhet.

Bën një portret të pjerrët,ai është i turpëruar, ai kërkon falje. Kthehu nesër, të lutem. Ajo buzëqesh. Dhe zemra e tij ndizet.

Të nesërmen ai e sheh atë përsëri. Ajo quhet Charlotte, ajo është atje me pushime, ajo është suedeze, ajo i bie flautit, ajo është një Dem në horoskop. Pk nuk u beson vesheve.

Ai ia përmend asaj profecinë. Charlotte ngre supet, por ajo është e sigurt për një gjë. Ajo dëshiron të jetë me të. Ata bashkojnë duart dhe martohen në një ceremoni tradicionale. Pk ka tre javë të mrekullueshme, pastaj Charlotte duhet të shkojë në shtëpi. Ai është i dëshpëruar. Ai do të donte ta ndiqte, por nuk ka para dhe duhet të mbarojë studimet.

“Më prit, do të vij tek ti, ky është një premtim”.

Ata shkëmbejnë letra për një vit të tërë.

Pk më në fund diplomohet. Është gati për të shkuar,ifut duart ne xhepa por ai nuk ka asnjë qindarkë.

Ai rikuperon të gjitha furçat e tij, bojë, kavalet dhe shet pajisjet e piktorit të tij të dashur. Nuk mjafton për një biletë avioni, por ai arrin të marrë një biçikletë të përdorur. Hipën dhe pedalon.

Ai kalon përmes Pakistanit, Afganistanit, Iranit dhe Turqisë.

Kur i dhembin shumë këmbët, ai shikon foton e të dashurës së tij dhe rimbushet.

Pas katër muajsh dhe mijëra kilometrash pas tij, ai arrin në Goteborg të Suedisë.

Ai troket në derën e të dashurës së tij.

Dhe është i pistë, i pluhurosur, i shkatërruar.

Charlotte hidhet në krahët e tij. Pk e mban atë dhe nuk e lëshon kurrë. Ata janë të martuar për gati pesëdhjetë vjet. Ata kanë dy djem. Ata e duan njëri tjetrin.

Të ngjashme