Kryefjala Logo

Nuk mund të largoheni nga ndarja derisa t’i bëni vetes këto pyetje

7 Janar, 2024 | 12:03 pm

Është koha që të ktheni vëmendjen tuaj nga brenda me disa pyetje kyçe që profesionistët e marrëdhënieve thonë se do t’ju ndihmojnë të riktheheni edhe më të fortë. Gërmoni dhe kërkoni përgjigje nga thellë (do të jeni të lumtur që e keni bërë.)

1. Cili ishte roli im në prishjen e kësaj marrëdhënieje?

Ish-i juaj i tanishëm mund të ketë qenë kokëfortë, të ka tradhtuar, të ketë vënë karrierën e tij në vend të parë (çdo herë) dhe/ose të mos e ka parë kurrë gruan e mrekullueshme përballë tij – por marrëdhëniet janë gjithmonë rrugë të dyanshme, thotë këshilltari dhe psikologu. Karla Ivankovich, PhD, profesoreshë ndihmëse në Universitetin e Illinois, Springfield.

2.Çfarë mund të bëj ndryshe në marrëdhënien time të ardhshme?

Pasi të keni marrë njëfarë përgjegjësie, është koha për të mbledhur mësimet.

“Ne duhet të kërkojmë gjithmonë të përmirësojmë veten dhe marrëdhëniet tona”, thotë Ivankovich. “Individi që nuk është në gjendje të llogarisë për të metat e tij, me siguri do të bjerë në të njëjtin cikël në marrëdhëniet e ardhshme.”

Mendoni për çdo reagim që ju ka dhënë ish-i juaj, ose çfarë i mungonte marrëdhënies suaj

3.A do të lidhesha me dikë si me mua?

Ja ku ne bëhemi personal, thotë eksperti i takimeve Laurel House, autor i librit Screwing the Rules. “Duke ditur se kush jeni dhe cilat janë problemet tuaja, pasiguritë, sjelljet sabotuese, pyesni veten privatisht: “A do të takoheshit me ju?”

Jini brutalisht të sinqertë me veten tuaj. Nëse keni pritshmëri të larta, por mure kokëfortë që refuzoni t’i rrëzoni, këto janë barriera që duhet t’i pranoni përpara se të kërkoni përsëri dashurinë.

4.Kush ishte ai?

Tani që keni menduar për marrëdhënien tuaj të mëparshme, bëni një vlerësim të ish-it tuaj dhe harroni t’i jepni atij justifikime. Sigurisht, ti kishe gabimet e tua – por edhe ai, dhe është e rëndësishme të kuptosh pse je më mirë veçmas.

“Pse ishte ai një budalla?” Shtëpia thotë të pyesësh. “Hiqni romancën, fantazinë, shpresat, ëndrrat dhe çfarë ndodh dhe mendoni se kush ishte ai.” Mendoni për ngjyrat e vërteta të ish-it tuaj: shpërfillës, lakmitar, kontrollues, etj. “Ata nuk janë aq të bukur”, siguron House.

Të ngjashme