Nuk flet askush për këtë temë,ama femrave ju ndodh diçka pas marrëdhënies intime

1 vit më parë

Në një letër të publikuar në Journal of Se*ual Medicine, 46% e studentëve femra kishin raportuar për simptoma të PCD­s-ë (disforia pas aktit intim) për të paktën një herë në jetë.

Mbi 5% e 230 të anketuarave kishin thënë se kanë përjetuar simptoma të PCD­-së “disa herë” brenda muajit.

Deri tani nuk duket se ekziston një lidhje mes PCD-­së dhe intimitetit në lidhjet e ngushta.

Studimet kanë treguar se 10% e grave kanë përjetuar ‘mërzinë pas aktit intim’ dukuri e cila karakterizohet nga shqetësimi, ndjenja e melankolisë dhe depresionit, zemërimit etj.

Në një tjetër studim të publikuar në International Journal of Se*ual Health, më shumë se gjysma e femrave të anketuara kishin thënë se ndjeheshin të depresionuara edhe pas një akti të kënaqshëm.

Të ngjashme