Kryefjala Logo

Nuk e ke ti fajin për kilet e tepërta.Të paktën kështu e shpjegon studimi

31 Mars, 2022 | 2:50 pm

Për fat të keq ekzistojnë shumë njerëz që besojnë se është faji i tyre pse janë mbi peshë.
Shoqëria ku jetojmë na ka “mësuar” kështu.

Por një studim i bërë midis 1.510 njerëzve nga 58% e njerëzve u shprehën se janë përgjegjës për peshën e tyre.

Ama kishte edhe 94% të njerëzve të cilët në gjendje obeze treguan se ishin munduar të rrëzonin peshën e tepërt nëpërmjet dietave dhe ushtrimeve por nuk ja kishin dalë.

Ajo që ju nuk dini është se metodat e rënies në peshë nuk funksionojnë për shumicën e njerëzve mbi peshë.

Është e dokumentuar se obeziteti është i shkaktuar nga gjenetika, klima por dhe nga emocionet.

Ndaj mjaft!Erdhi koha që të ndaloni së fajësuari veten që dieta apo ushtrimet nuk ju bëjnë punë. 
Gjithçka fillon në trurin tonë.

Të ngjashme