Kryefjala Logo

Nuk duhet të jesh një hetues për të zbuluar një gënjeshtër.Mjafton vetëm një sms!

2 vite më parë

Studiuesit nga Universiteti Cornell krijuan një aplikacion për Android ku mblodhën tekste nga një numër i madh përdoruesish.

Gjatë një jave ekipi mblodhi gjithsej 1.703 biseda dhe kur i hoqën bisedat që nuk përmbanin gënjeshtra mbetën vetëm 351.

Gjatë ndarjes së mesazheve mes të vërtetës dhe gënjeshtrës ata zbuluan dhe statusin gjinir që u përkisnin kto gënjeshtra.

Studimi zbuloi se mesazhet gënjeshtare ishin ato me tekste më të gjata se të vërtetat.
Dhe kjo sërisht ndryshonte sipas gjinisë.

Gratë përdorin mesatarisht 8 fjalë në një sms dhe kur gënjejnin kishin prirjen të përdornin 9 fjalë në tekstin e tyre.

Ndërsa burrat përdorin rreth 7 fjalë në të dy tekstet,si tek e vërteta dhe tek mesazhi gënjeshtër.
Ata shmangnin vazhdimisht përdorimin e fjalës ‘unë’ duke e zëvëndësusr me “mua”

Të ngjashme