Kryefjala Logo

Njerka pyet nëse e ka gabim që i detyron fëmijët e burrit të paguajnë vetë për hobi-t e tyre

19 Tetor, 2023 | 12:35 pm

Një njerkë 32-vjeçare u martua me një familje prej tre anëtarësh,burrin e saj 52-vjeçar, Frank, dhe dy vajzat nga martesa e tij e parë, Alice, 11 dhe Brenda, 13.

Gjithçka dukej se po shkonte mirë dhe ajo është në jetën e tyre prej shumë kohësh.

Ajo dhe burri i saj filluan t’i bënin fëmijët të paguanin për hobi të tyre.

Para vendimit, shtesat e tyre ishin vetëm 25 dollarë në muaj, por për të llogaritur blerjet që do të financonin hobi të tyre, ata e ngritën atë në 75 dollarë.

“Brenda ka një pasion për pjekjen,” shkruan ajo në postimin e saj, “Ajo i pëlqen të shikojë shfaqje për të dhe më pas të përpiqet të ndjekë recetat dhe madje të krijojë të sajat. Ajo gjithashtu do të përpiqet të përziejë përbërësit pa receta vetëm për të parë se çfarë do të ndodhë.”

Ajo dhe Frank e kanë mbështetur plotësisht hobin e Brendas, pasi ajo “e konsideron se kërkimi dhe procesi i pjekjes janë relaksues dhe argëtues”. Ata gjithashtu kanë blerë të gjitha tasat dhe veglat që ajo përdor, e kanë lejuar të përdorë të gjitha pajisjet e kuzhinës që kanë dhe janë siguruar që ta mësojnë të pastrojë veten.

“Megjithatë, ajo nuk ha ose nuk dëshiron të ndajë vërtet krijimet e saj,” shpjegon ajo. “Ajo thjesht i pëlqen procesi dhe më pas do ta hedhë atë. Ajo do të përdorë më shumë se një kilogram miell dhe 8 shkopinj gjalpë në një javë.”

Alice nuk është si Brenda dhe hobi i saj konsiston në blerjen e lojërave video për të luajtur ose përdorimin e parave reale për të blerë monedha në lojë për të luajtur me miqtë e saj.

“Me rritjen e kostove të ushqimit dhe për t’u mësuar atyre vlerën e një dollari,” vazhdon ajo, “Frank u tha të dy fëmijëve se po rritte pagesën e tyre mujore nga 25 dollarë në muaj në 75 dollarë, por me kushtin që të dyja të paguajnë për hobit e tyre. ”

Të dy fëmijët kanë treguar një hezitim të shtuar për të blerë gjërat që ushqejnë hobit e tyre.

Edhe pse kanë vazhduar me hobet e tyre, dukshëm kanë filluar të shpenzojnë shumë më pak.

Brenda u ka treguar prindërve të saj se ajo mendon se është e padrejtë, por ata ia kanë shpjeguar arsyetimin e tyre disa herë. “Ne kemi argumentuar se ky është një mjet mbështetës dhe gjithashtu një mjet mësimor për të mësuar se gjërat kushtojnë para dhe si të kurseni për gjërat që dëshironi,” shpjegoi ajo, “të cilat të dy fëmijët e kanë demonstruar duke kursyer dhe minimizuar blerjet e tyre.”

Candy, ish-gruaja e Frankit, gjithashtu është përballur me ta për këtë, megjithëse nuk e lë Brenden të pjeki  në shtëpinë e saj, sepse “nuk ka kohë të merret me të”.

Të ngjashme