Kryefjala Logo

Njerka dëshiron të ndalojë së bleri fruta për familjen e saj sepse vajza e burrit ha shumë prej tyre

12 Maj, 2023 | 2:49 pm

Duket sikur lufta e zakonshme për prindërit është t’i detyrojnë fëmijët e tyre të hanë fruta dhe perime, por një nënë në fakt duket se po lufton me të kundërtën – Vajza e burrit të saj nuk mund të ndalojë së ngrëni fruta.
Sipas BetterHealth në Australi, frutat (dhe perimet) janë një pjesë e rëndësishme e dietës së çdo fëmije, pasi ato ofrojnë “ushqyes thelbësorë që janë të rëndësishëm për shëndetin, rritjen dhe zhvillimin e tyre”, por ajo është e shqetësuar se mund të hajë shumë, madje duke shkuar aq larg sa ta quante vajzën e vogël “të pangopur”.

Ajo e nis historinë e saj duke shpjeguar se familja e tyre aktualisht është me një buxhet të ngushtë. Ajo shpjegon se është mbajtësja e familjes, por aktualisht nuk po fiton para për shkak të lejes së saj të lehonisë me një fëmijë 5 muajsh.
“Burri bën disa punë me kohë të pjesshme që nuk sjell shumë (ai drejton automjetin tonë të familjes dhe kontribuon në shpenzimet e shtëpisë, si blerjet etj.),” shpjegon njerka.

“Ne blejmë në dyqan 2 tufa banane, pak manaferra”, që në thelb do të thotë një shportë ose kuti e vogël, “pjeshkë, pjepër, rrush, mandarina, etj. dhe ajo do ti hajë pas dy ditësh. ”

Është shumë fruta për të ngrënë në dy ditë, dhe ajo është e lodhur duke i shpenzuar të gjitha ato para për ushqimin që supozohej të kushtonte një javë.

“Për shembull, dje ajo hëngri gjysmë kile mjedra, tre pjeshkë, katër mandarina, pak rrush, një fetë pjepër dhe dy banane.”

Sipas një eksperti nga Chalkbeat, nuk është anormale që një fëmijë të mësohet të pëlqejë frutat, pasi “Shqisat e tyre të reja mësohen me shijet e ëmbla shumë herët në jetë”
Burri i saj nuk mendon se konsumimi i frutave nga vajza e tij është një punë e madhe.

“Ai thotë se ajo është një fëmijë në rritje dhe të paktën frutat janë të mira për të”, por nëna beson se sasia i duket “lakmitare” për të – për të mos përmendur se duket si një sasi e tepërt për një fëmijë për të ngrënë dhe ajo ka qenë duke shfaqur shenja të çekuilibrit dietik.

Katey pretendon se vaza e burrit të saj ndonjëherë “nguron të përfundojë një vakt të duhur në mbrëmje ose të provojë diçka që nuk i pëlqen” për shkak të sasisë që ha, dhe gjithashtu zbulon se “ka pasur disa aksidente me jashtëqitje të lirshme”.

Ajo po mendon të mos blejë fruta për familjen derisa ajo dhe burri i saj të bien dakord për një “racion të arsyeshëm” për vajzën e tyre, dhe disa njerëz pajtohen.

Të ngjashme