Kryefjala Logo

Njerëzit me këto tipare e dinë kuptimin e vërtetë të dhembshurisë

19 Gusht, 2022 | 12:39 pm

Kur jeni duke u përpjekur të vendosni se kujt doni t’i hapni zemrën duhet t’i hidhni një vështrim nga afër tipareve dhe karakteristikave të tyre mbizotëruese të personalitetit për të parë nëse dinë apo jo të tregojnë dhembshuri, apo nëse të qenit i dhembshur është po aq e rëndësishme për ata ashtu siç është për ju.

•Çfarë është dhembshuria?
Sipas fjalorit dhembshuria është “Vetëdija e shqetësimit të të tjerëve së bashku me një dëshirë për ta lehtësuar atë”.
Për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme dhembshuria duhet të jetë në krye të listës së të gjitha gjërave të domosdoshme për partnerin.

Një partner i dhembshur do t’ju dojë për personin e bukur që jeni, gjatë uljeve dhe ngritjeve të jetës.
•Njerëzit e dhembshur janë të ndershëm:
Njerëzit e ndershëm nuk fshihen.
Ata kanë një aftësi të përballen dhe të shprehin të vërtetën se kush janë.
Ata nuk kanë frikë të jenë gabim apo të dobët.
Ata e kuptojnë se gabimet dhe dobësitë janë pjesë e gjendjes njerëzore.
Njerëzit e pandershëm përpiqen të fshehin gabimet dhe papërsosmëritë e tyre.

•Njerëzit e dhembshur janë të lidhur emocionalisht.

Kushtojini vëmendje nëse personi me të cilin jeni përfshirë ka aftësinë për t’u lidhur emocionalisht me ju. Vini re se si reagojnë kur ju shprehni frikën ose lëndimin tuaj.
A dëgjon një ton të trishtuar në zërin e tyre? A shihni një pamje të shqetësuar në fytyrën e tyre?
Këto janë shenja të sigurta që dikush është vërtet me ju dhe emocionet e tyre pasqyrojnë në mënyrë autentike atë që po ndjeni.
A janë të gatshëm të dëgjojnë pa u përpjekur t’ju mbyllin apo rregullojnë?

•Njerëzit e dhembshur janë mirënjohës.
Mirënjohja është kundërhelmi më i mirë për egoizmin.
Është gjithashtu mënyra më e mirë për të vlerësuar nëse personi që ju intereson është i pjekur në aftësinë e tij për të qenë një person vërtet i dhembshur.

Njerëzit mirënjohës gjithashtu kanë më pak gjasa të jenë egoistë dhe konkurrues. Ata nuk e krahasojnë vazhdimisht veten me personin që ka më shumë se ata.
Për shkak se janë mirënjohës për atë që kanë nuk kanë nevojë të krahasohen apo të bëhen xhelozë.

•Njerëzit e mëshirshëm janë shpirtërorë.
Vetëdija shpirtërore është një burim dhembshurie që i kapërcen kufizimet njerëzore.

Njerëzit e vetëdijshëm shpirtërisht janë në gjendje të përdorin dashurinë universale, altruiste dhe dhuruese.
Kjo lloj dhembshurie do të vuajë dhe do të sakrifikohet për përmirësimin e të tjerëve. Ata që janë të vetëdijshëm shpirtërisht shohin ngjashmërinë e Perëndisë në çdo njeri që takojnë.

Të ngjashme