Kryefjala Logo

Një nënë punësoi një dado që i mori fëmijën e saj dhe nuk u kthye më – 51 vjet më vonë ajo u ribashkua me vajzën e saj

9 Maj, 2023 | 2:09 pm

Një grua që u rrëmbye vetëm 22 muajshe u ribashkua me familjen e saj biologjike pas 51 vitesh ndarje.

Melissa Highsmith, 53 vjeç, u rrëmbye nga shtëpia e saj në Fort Worth, Teksas, në gusht të vitit 1971, nga një grua që paraqitej si kujdestare e fëmijëve.
Nëna e Melisës, Alta Apatenco, kishte vendosur një reklamë në gazetën lokale, duke kërkuar dado për fëmijët.
Në atë kohë, Alta ishte një nënë beqare dhe punonte në një restorant.
Ajo raportoi se rrëmbyesi i tha asaj: “‘Ti e di, unë i dua vërtet fëmijët dhe kam një oborr të madh dhe fëmijët duan të luajnë atje’ dhe unë isha e dëshpëruar, kisha nevojë për një dado sepse po e mbaja vetem”

Motra e Melissa, Sharon Highsmith, tha: “Mamaja ime bëri më të mirën që mundi me burimet e kufizuara që kishte. Ajo nuk mund të rrezikonte të pushohej nga puna. Pra, ajo i besoi personit që tha se do të kujdeseshin për fëmijën e saj. Për 50 vjet, nëna ime ka jetuar me fajin e humbjes së Melisës. Ajo gjithashtu ka jetuar me akuza nga komuniteti dhe në mbarë vendin se ka lënduar ose vrarë fëmijën e saj.”

“Jam shumë e lumtur që kemi kthyer Melissën,” vazhdoi Sharon. “Unë jam gjithashtu mirënjohëse që kemi justifikim për nënën time.”

Melissa u rrit me emrin e rremë “Melanie”, nga e njëjta grua që e rrëmbeu.
Ajo raportoi: “Mendova se ajo ishte nëna ime e vërtetë, por mendova se i vinte keq që më kishte.
Nuk kishte afërsi…nuk kishte dashuri. Ajo më tha gjatë gjithë jetës se kisha trurin e dëmtuar… nëna ime ishte abuzuese emocionalisht dhe njerku im abuzonte seksualisht.”

Afati penal i kufizimeve skadoi kur Melissa mbushi 18 vjeç. Megjithatë ajo nuk po kërkon hakmarrje për rrëmbimin e saj, duke thënë: “Nuk dua që ajo të shkojë në burg, por vetëm dua që ajo të mbahet përgjegjëse dhe të thotë: “Më fal”
Melissa gjithashtu raportoi se megjithëse ishte e ndarë nga gruaja që e rriti, kur u përball, gruaja pranoi se e dinte se ajo ishte fëmija i rrëmbyer që po kërkonte policia.

“Kjo thjesht e bëri atë të vërtetë,” shpjegoi ajo.
Familja shkroi në Facebook:
“Mami dhe babi takuan Melin për herë të parë dje pas 51 vitesh dhe bënë teste të mëtejshme zyrtare dhe ligjore të ADN-së, megjithëse në momentin që pamë fotot e saj, morëm vesh për shenjën e saj të lindjes dhe kuptuam se ‘ditëlindja’ e saj është aq afër me Melisën tonë. , NE E dinim pa asnjë dyshim se kjo ishte VAJZA JONË.”

Familja falënderoi dhe avokaten lLisa Jo Schiele, për udhëzimet e saj për të na ndihmuar të kuptojmë rezultatet e ADN-së dhe që na udhëhoqi në rrugën që na solli në zbulimin e vetë Melissa Suzanne Highsmith, e cila ka jetuar në Fort Worth për pjesën më të madhe të jetës së saj!”
“Gëzimi është i dukshëm mes të gjithë anëtarëve të familjes dhe ju ftojmë të festoni dhe të gëzoheni me ne”, përfundon postimi në Facebook. Sa i përket Melisës, ajo raportoi se “Unë jam ende e zemëruar, por do të fokusohem te lumturia që do të vijë, jo te dhimbja që lashë”.

Të ngjashme