Kryefjala Logo

Një grua i tha motrës së saj adoleshente se janë të birësuara. Tani ato nuk flasin dhe ajo shqetësohet nëse ishte një gabim

8 Prill, 2023 | 2:09 pm

Një grua shkoi në internet për t’i pyetur lexuesit nëse e kishte gabim që i tha motrës së saj më të vogël se të dyja ishin birësuar.
Ajo shpjegoi se ajo dhe motra e saj kanë të njëjtët prindër të lindjes, por u vendosën në sistemin e kujdestarisë kur ajo ishte shtatë vjeç dhe motra e saj e vogël, Elizabeth, ishte ende foshnjë.

Sipas saj, prindërit e parë birësues me të cilët u vendosën kishin edhe Gjeorgjinë, fëmijën e vetëm biologjik të prindërve të saj të birësuar, i cili në atë kohë ishte 10 vjeç. Ajo shpjegoi se prindërit e saj birësues donin të “shtireshin” se ishin nëna dhe babai biologjik i treshes.

Gruaja tha: “Isha e hutuar dhe nuk e kuptoja pse, por përfundimisht u pajtova. Gjeorgjia ishte më dyshuese se unë.” Ajo nuk besonte se ajo dhe dy motrat e saj kishin ndonjë ngjashmëri me prindërit e saj të rinj, pavarësisht nga ngjyra e flokëve, raca dhe përkatësia etnike.

Prindërit e saj nuk kishin familje të ngushtë dhe të gjithë përfunduan duke u zhvendosur në të gjithë vendin, kështu që shanset që sekreti i tyre të zbulohej ishin pak ose aspak.

Me kalimin e kohës, u bë e qartë se Elizabeth ishte fëmija i preferuar.
Ajo pohon: “Mamaja ime në një moment pranoi se kishin vuajtur nga infertiliteti dytësor i pashpjegueshëm pas Gjeorgjisë. Ata donin vetëm një fëmijë, por Elizabeth dhe unë u “reklamuam” si një marrëveshje e paketuar.” Gruaja asnjëherë nuk është ndjerë sikur ishte trajtuar keq nga mamaja dhe babai i saj, por thotë se thjesht e di vendin e saj.

Tani ajo është 23 vjeç dhe motra e saj më e vogël, Elizabeth është 16 vjeç. Gruaja së fundmi u rilidh me nënën e saj të lindjes, Danielle, dhe i kishte pëlqyer shumë rindërtimi i marrëdhënies.
Nëna e saj e lindjes kishte kapërcyer problemet e abuzimit me substancat që shkaktuan që ajo të humbiste kujdestarinë e fëmijëve të saj.

Nëna e saj biologjike nuk ishte në gjendje ti kontaktonte ligjërisht pasi birësimi u mbyll.
Megjithatë, gruaja shkruan se ajo besonte se motra e saj e vogël kishte të drejtë të dinte se nga vinte.
“Përfundimisht, u dhashë një deklaratë prindërve të mi birësues. Thashë se Elizabeth duhej të vihej në dijeni. Ata refuzuan. Unë thashë nëse nuk do ta bënin, unë do ta bëja. Ata nuk më besuan dhe unë e bëra!
Elizabeth ishte në shok dhe tregoi se si familja birësuese shpërtheu në kaos.

Tani prindërit e saj birësues kanë ndërprerë kontaktet me të, megjithëse ata ende ‘e lejojnë’ Elizabeth të flasë me motrën e saj(jo biologjike)
Gjeorgjia është gjithashtu e zemëruar për ekspozimin dhe ka kufizuar ndërveprimet e saj me gruan.
Por ajo ndihet e justifikuar pasi nuk i ka dhënë Danielle(mamasë biologjike) asnjë informacion që do të rrezikonte motrën e saj dhe nuk kishte ndërmend ta bënte para se vajza të mbushte 18 vjeç.

Pavarësisht nga qëllimet e saj, marrëdhëniet e saj me prindërit dhe motrën e saj janë një rrëmujë e ndërlikuar.
Nga njëra anë, është krejtësisht e natyrshme që një nënë të dëshirojë të ‘takojë’ fëmijët e saj biologjikë, por nga ana tjetër, ajo ndërmori hapa për të humbur të drejtat e saj dhe nuk duhet të ketë të drejtë të kthejë jetën e vajzave të saj përmbys..
Ju si mendoni?

Të ngjashme