Kryefjala Logo

Një burrë shpjegon pse duhet të heqim qafe Parlamentin dhe ta zëvendësojmë me një aplikacion

26 Korrik, 2023 | 12:43 pm

Në një vend të lirë, kur qeveria juaj nuk po bën gjithçka ashtu siç dëshironi të bëhet, ju jeni në gjendje t’i kritikoni ata dhe të flisni për mënyrat në të cilat do të jeni në gjendje t’i bëni gjërat realisht.

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës,lejohet liria e këtij lloji të fjalës së lirë kritike (veçanërisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për të folur për qeverinë) falë pjesërisht degëve që përbëjnë demokracinë  dhe vazhdojnë të zbatojnë Kushtetutën.

Një burrë në TikTok,kohët e fundit postoi një video në të cilën ai tregon se sa i frustruar është me vendimet dhe ligjet e qeverisë  aktuale duke prezantuar idenë e një aplikacioni ku ne, njerëzit, mund të bëjmë punët për ta. .

“A ka menduar ndonjëherë dikush tjetër për faktin që ne duhet të zëvendësojmë Parlamentin me një aplikacion?” ai pyet mbi 80,000 njerëzit që e panë videon.

“Ne të gjithë mund të propozojmë fatura gjatë gjithë muajit në telefonat tanë dhe më pas të bëjmë një herë në muaj ku faturat më të votuara votohen nga të gjithë në vend.”

Nëse do të jetonim në një botë ideale, kjo do të ishte një ide fantastike! Jo me të vërtetë, mendoni për këtë. Nëse të gjithë në vend (mbi 18 vjeç) do të kishin një telefon inteligjent ku mund të përdornin aplikacionin e tyre “Ne jemi Parlamenti”gjërat ndoshta do të mund të bëheshin shumë më shpejt dhe më mirë, apo jo?

Ai madje ka një ide se si do të finalizohen këto projektligje. “Pastaj ne marrim një ditë pushim në muaj si dita e fundit e muajit dhe të gjithë votojmë mbi 5 projektligjet kryesore të miratuara gjatë atij muaji,” shpjegon ai, “dhe atëherë nuk kemi nevojë për Parlementin. .”

Pa të, pohon ai, ne nuk do të na duhej të shqetësoheshim për pagimin e pagës së tyre, të shqetësoheshim se ata do të bënin tregti të brendshme thjesht sepse, në atë pikë, ata do të ishin si ne.

Të ngjashme