Kryefjala Logo

Nga kamarier në zhigolo,flet i riu: “Do ju shpjegoj se çfarë kërkojnë femrat”

10 Dhjetor, 2022 | 1:04 pm

Kur flasim për prostitucion, në mënyrë të pashmangshme mendojmë për një burrë që shkon tek një grua për një marrëdhënie intime të rastësishme.
Në realitet, një fenomen që po merr formë gjithnjë e më shumë është e kundërta. Gruaja, e pakënaqur nga marrëdhënia me partnerin ose thjesht sepse do shoqëri për disa ditë, kthehet tek ajo që sot quhet zhigolo.

Se si funksionon ky profesion (plotësisht i ligjshëm në Itali) është Enea, i njohur ndryshe si “mbreti i emocioneve të vërteta”, i cili prej pesë vitesh punon si zhigolo me shumë kënaqësi:
“E nisa krejt rastësisht. Pesë vjet më parë isha kamarier në një restorant, por nuk më lejonte të kisha një rrogë të mirë. Në të njëjtën kohë, të gjitha femrat që kisha gjithmonë më thoshin se isha mirë si në marrëdhënien emocionale ashtu edhe në shtrat dhe si shaka më thoshin “dreqin mund ta bësh për punë”.
Ajo frazë, kur isha në vështirësi financiare, më erdhi në mendje dhe për këtë arsye vendosa të hidhem në këtë punë. Nuk dija nga t’ia nisja, kështu që fillova duke ndjekur kurse joshjeje që mësonin se si të pushtosh një grua. Kësaj i shtova praktikën, duke dalë shpesh për të vënë në praktikë atë që kisha studiuar. Pas pak hapa një numër dhe fillova të dal në “shitje” në disa faqe të veçanta. Prej aty, fjala e gojës bëri shumë”.

Të jesh zhigolo nuk është vetëm një punë që duhet bërë nën mbulesë.
“Ajo që klientët më kërkojnë, më shumë se marrëdhëniet intime, është mbështetja morale. Puna jonë është ndryshe nga ajo e prostitutës. Me prostitutën puna kufizohet vetëm në aktin intim, ne jemi shoqërues. Klientët thjesht më thërrasin për të ngrënë darkë së bashku, për të shpjeguar problemet e tyre.
Gjithashtu gjej shpesh femra që duan të më prezantojnë me miqtë e tyre si një të dashur fallco.
Më shumë se trupin, gratë shpesh kërkojnë mendjen.
Ne jemi shoqërues, kështu që ju duhet të keni një etiketë të caktuar dhe një stil të caktuar edukimi.
Këtu në Firence dhe në Toskanë objektivi është shumë i ri, edhe nëse nuk mungojnë klientët 35 vjeç e lart”.

“Çmimet janë vërtet të ndryshueshme – vazhdon Enea –. Shumë varet nga sa punë duhet bërë.
Secili ka metodën e tij: ka nga ata që tarifojnë me orë ose nga ata që bëjnë paketa një ose më shumë ditë. Çmimet zakonisht variojnë nga një minimum prej 500 deri në 1500 euro.

Një profesion që sigurisht është shumë fitimprurës.
Megjithatë, jo gjithçka që shkëlqen është flori, pasi siç thotë Enea, të qenit zhigolo përfshin edhe sakrifica:
“Familja ime nuk e di që unë e bëj këtë punë, sepse nuk e di se si mund të reagojnë.
Vetëm disa miq të ngushtë e njohin profesionin tim.
Plus që nuk kam mundësi të bie në dashuri.
Deri më sot kam punuar me mbi 100 gra. Sigurisht, ndonjëherë kam rënë në dashuri, por nga ana tjetër më është dashur të mendoj gjithmonë për punën që bëja”.

Ajo e xhigolos ,përfundon Enea ,nuk është një punë që mund të zgjasë përgjithmonë. Për këtë arsye, kur vendos të mbyll biznesin tim, ëndrra ime është të hap një agjenci ku mësoj dhe ndihmoj burrat në vështirësi në marrëdhëniet e tyre, ose si ta bëjnë një grua të ndihet e dashur apo metodat për të pushtuar vajzën e ëndrrave të tyre”.

Burimi:FirenzeToday

Të ngjashme