Kryefjala Logo

Nëse zgjoheni papritur në mes të natës,ka diçka që duhet të dini rreth shëndetit tuaj.

10 Qershor, 2021 | 9:41 am

Nëse pushimi dhe gjumi i mirë gjatë natës është diçka që ju dëshironi, atëherë ky është artikulli i duhur për ju. Shumë njerëz vuajnë nga humbja e gjumit, dhe sigurisht që mund të ndikojnë në fusha të ndryshme të jetës suaj. Megjithatë, njerëzit nuk përjetojnë gjithmonë gjumë të ndërprerë për shkak të arsyeve të njëjta. Këtu kemi mbledhur disa nga fajtorët më të zakonshëm për humbjen e gjumit.

Afshet gjatë natës:

Projekti Aware tregon se afshet e natës mund t’i bëjnë njerëzit që të rrinë pa gjumë. Gratë që janë duke kaluar nëpër menopauzë i kanë këto afshe si shenjën më të zakonshme. Trajtimi natyral: Mbani një gotë uji afër krevatit dhe kur ju ndodh diçka e tillë mos nguroni të pini sa më shuam. Me kalimin e kohës këto afshe duhet të zvogëlohen.

Pozicioni i gabuar i gjumit

Mënyra si ju flini me siguri mund të ndikojë sa mirë ju pushoni. Pozicione të caktuara janë më të rehatshme dhe mund të përmirësojnë funksionimin e përgjithshëm të trupit tuaj gjatë gjumit.

Trajtimi Natyror: Sipas një artikulli nga Life Spa, gjumi në anën tuaj të majtë ka disa përfitime. Disa nga këto avantazhe përfshijnë: lehtësim për zemrën tuaj për të pompuar gjak, tretje më të lehtë dhe mbështet funksionin e shpretkës.

Sindroma e këmbëve të lodhura: kategorizohet si shtrëngim i pavullnetshëm i krahëve dhe këmbëve. Dr Ëhitaker shpjegon se kjo sindromë është shkaktuar nga një përçarje në sistemin nervor. Lëvizja e pakontrollueshme me siguri mund të jetë një pengesë gjumi.

Trajtimi Natyror: Një sugjerim është përdorimi i hekurit për ata që kanë mungesë. Ju gjithashtu mund të konsumoni më shumë kalcium dhe magnez. Përveç kësaj, Dr. Ëhitaker sugjeron një stërvitje të rregullt.

Apnea e gjumit është e zakonshme, por shumë çrregullim gjumi. Sipas Udhëzuesit të Ndihmës, apnea e gjumit është ndërprerja e modelit tuaj të frymëmarrjes. Njerëzit që vuajnë nga ky çrregullim mund të kenë pushime të gjata në frymëmarrjen e tyre. Shenjat e apneas së gjumit përfshijnë:

• Gërhitje me zë të lartë

• Mbytje ose gulçim për ajër

• Lodhje gjatë ditës

Trajtimi Natyror: Apnea e gjumit mund të trajtohet me disa ndryshime të jetesës. Udhëzuesi i Ndihmës tregon që mbipesha mund të jetë një faktor rreziku për zhvillimin e saj. Nëse është kështu, atëherë duhet të përpiqeni të humbni peshë dhe të mbani një mënyrë jetese të shëndetshme dhe aktive. Përveç kësaj, duhet të shmangni alkoolin, të hiqni pirjen e duhanit dhe të përpiqeni të mbani një orar të rregullt të gjumit.

Të ngjashme