Kryefjala Logo

Nëse nuk mund t’i zgjidhni këto çështje, mos u ktheni me ish-in

5 muaj më parë

Mendoni të ktheheni me një ish?

Këtu janë disa pyetje për t’i bërë vetes (si dhe për t’i diskutuar përpara se të ktheheni në një lidhje).

•Pse nuk funksionoi herën e parë?

Nëse ish-i juaj ju lutet, ose vendosni se keni bërë një gabim, është thelbësore të mbani mend saktësisht pse nuk funksionoi herën e parë.

Në shumë raste, gjëja që shkaktoi ndarjen tuaj ka të ngjarë të jetë ende një problem – vlerat thelbësore të gabuara, aftësitë e dobëta të komunikimit, problemet e shëndetit mendor, mungesa e tërheqjes ose papajtueshmëria seksuale.

Reflektoni pse po mendoni të ribashkoheni. Nëse doni të pajtoheni nga komoditeti, për t’i bërë të tjerët të lumtur (p.sh. familja juaj e donte dhe ju jeni të mërzitur duke dëgjuar për këtë), ose sepse keni frikë se askush tjetër nuk do t’ju dojë, këto arsye do të çojnë në një ndarje të dytë.

•Cilat janë arsyet e mira për t’u rikthyer me një ish?

Shpesh, pajtimi i suksesshëm ndodh kur ndarja fillestare ishte për shkak të kohës ose distancës së gjatë. Për shembull, ndoshta jeni takuar kur keni qenë i ri, por keni dashur më shumë përvojë në jetë ose takime përpara se të bëni një angazhim të përjetshëm, kështu që keni shkuar në rrugë të ndryshme.

Ndoshta keni studiuar jashtë vendit në kolegj ose keni marrë një punë që kërkon shumë udhëtime ose një lëvizje të madhe. Këto lloj ndarjesh mund të kenë qenë të ndërsjella, sepse asnjë partner nuk kishte kohë dhe energji për të investuar në një marrëdhënie në distancë.

Ju duhet të jeni në gjendje t’i jepni përparësi marrëdhënies tuaj në mënyrë që ta fusni atë në themel, dhe kjo kërkon një ton edukate gjatë rrugës. Ndonjëherë, ju duhet të largoheni dhe të rregulloni jetën tuaj në mënyrë që të arrini në një vend ku mund ta trajtoni dikë ashtu siç meriton të trajtohet.

Në fund të fundit është se nëse doni një marrëdhënie të suksesshme afatgjatë, duhet ta bëni atë një prioritet çdo ditë, kështu që nëse nuk jeni në gjendje ta bëni këtë, ka një shans të mirë që ende të mos funksionojë.

•Si të ecim përpara së bashku në një marrëdhënie të re?

Për të krijuar një marrëdhënie të lumtur dhe të kënaqshme, duhet të falni, të besoni dhe të ecni përpara së bashku.

Falja do të thotë të pranosh atë që ka ndodhur në të kaluarën dhe të mos e mbash më kundër partnerit. Falja kërkon që të hiqni dorë nga gjërat që ju kanë lënduar dhe t’i besoni sërish me zemër ish-it tuaj.

Besimi krijohet kur secili nga veprimet tuaja përputhet me fjalët tuaja. Fjalëve u mungon kuptimi kur sjelljet nuk i mbështesin ato. Kjo do të thotë që me kalimin e kohës ju të dy keni krijuar një ndjenjë sigurie dhe sigurie në marrëdhënien e re.

Ju – kolektivisht si çift – duhet të dini se mund të mbështeteni tek njëri-tjetri për mbështetje, mbrojtje dhe ndjenjën e përkatësisë. Ju të dy duhet të vendosni njëri-tjetrin para të tjerëve dhe të punoni për të përmbushur nevojat e njëri-tjetrit.

Të ngjashme