Kryefjala Logo

Nëse ju pëlqen ai, studimi thotë se duhet të prisni kaq gjatë për ta ‘shtuar si mik’ në rrjete sociale

2 Gusht, 2023 | 12:44 pm

Kur duhet të shtoj personin që më pëlqen në rrjetet sociale?

Nëse jeni takuar në epokën e Facebook, e dini saktësisht se për çfarë po flas.

Është një enigmë kaq e zakonshme që një sajt takimesh dhe WhatsYourPrice kreu një studim në 2016 për të zbuluar nëse kur bëheni miq me të dashurin ose të dashurën tuaj në mediat sociale ka ndonjë ndikim të qëndrueshëm në marrëdhënien tuaj.

14,000 njerëz u ndanë në një nga tre grupet: ata që u shoqëruan me partnerin e tyre të fundit përpara takimit të tyre të parë, menjëherë pas takimit të tyre të parë, ose një muaj pas takimit të tyre ose më vonë.

26% e njerëzve kanë kërkuar miqësi nga partneri i tyre i fundit përpara takimit të tyre të parë!

Jam më shumë se i gatshëm të pranoj se bëj një kërkim serioz kur bëhet fjalë për një takim të parë premtues, por nuk jam gati t’i hap ato portat e Facebook-ut derisa të kuptoj se kjo është diçka që mund të mbetet.

42% e njerëzve shtuan takimin e tyre si mik menjëherë pas takimit të tyre të parë. Kjo është disi simpatike dhe e ëmbël! Disi naiv dhe guximtar, por e kuptoj se nga po vijnë.

32% e njerëzve u shoqëruan me partnerin e tyre të fundit një muaj pas takimit të tyre të parë ose më vonë.

Epo, njerëzit që u miqësuan para takimit zgjatën diku nga 1 – 6 muaj.

Miqtë pas takimit të parë zgjatën vetëm më pak se një muaj.

Njerëzit që presin të miqësohen me takimet e tyre për rreth një muaj kanë shkallën më të lartë të suksesit në marrëdhënie, me marrëdhëniet e tyre që zgjasin një vit ose më shumë. Për mua, ka kuptim të përsosur.

Ju nuk e shtoni dikë si “mik” derisa ai në të vërtetë të jetë një mik! Nëse e bëni këtë më herët, duke menduar se gjërat do të funksionojnë, thjesht po kaloni majat e asaj tërheqjeje fillestare.

Miqësia me dikë shumë shpejt mund të ushtrojë shumë presion në marrëdhëniet e reja.

Të ngjashme