Kryefjala Logo

Nëse i përgjigjeni me ‘po’ këtyre pyetjeve, ju jeni në lidhjen e duhur

6 Nëntor, 2022 | 12:37 pm

Të jesh partner me dikë është një garanci që në çift do të përballeni me shumë probleme.
Por, vetë problemi është më pak i rëndësishëm sesa aftësia e çiftit për ta zgjidhur atë.

1- A mund të dëgjoni shqetësimet e njëri-tjetrit dhe të kontrolloni mbrojtjen tuaj?
Mendoni për përgjigjen tuaj për të paktën 10 sekonda përpara se të thoni një fjalë.
Sigurohuni që ajo që thoni është konstruktive dhe e çon bisedën përpara

2-A jeni të dy të gatshëm të përballeni me vështirësi dhe të ndryshoni veten në mënyrë që të mbani marrëdhënien?
Askush nuk është perfekt dhe duhet të jeni të gatshëm të pranoni se nuk kuptoni diçka për të mësuar diçka të re.

3- A i tregoni njëri-tjetrit kur jeni të mërzitur ose keni nevojë për diçka në marrëdhënie për t’u përmirësuar?
Praktikoni transparencën pa i caktuar një motiv emocioneve të partnerit tuaj.

4-Nëse përgjigjja juaj për ndonjë nga pyetjet e mësipërme është ‘jo’, a do të ishte secili prej jush i gatshëm t’i mësonte këto gjëra?
Në fund të fundit, ky është qëllimi i këtij ushtrimi.
Dëshironi të qëndroni në këtë lidhje apo jo?

•Çfarë do të thotë nëse përgjigjeni “jo”

Nëse nuk mund t’i përgjigjeni pyetjeve të mësipërme me asnjë shkallë besimi, atëherë nuk jeni gati të bëni një angazhim të përjetshëm ndaj këtij personi. Konsideroni t’i jepni më shumë kohë marrëdhënies dhe të adresoni disa shqetësime të tjera me partnerin tuaj për të parë nëse ai ose ajo përmirësohet.

Të ngjashme