Kryefjala Logo

Nëse i bëni këto gjëra, në mënyrë të pavetëdijshme po e prishni marrëdhënien tuaj

20 Shtator, 2023 | 12:19 pm

Shumë zënka janë rezultat i një problemi të përsëritur që është shndërruar në një problem më të madh. Shpesh, gjërat lihen pa u thënë derisa – aha! Lufta.

1. Nuk u kushtoni atyre vëmendjen tuaj të plotë Ndërsa ai ose ajo po flet me ju, ju jeni vetëm gjysma duke dëgjuar, duke iu përgjigjur një emaili në telefonin tuaj ose duke i hedhur një sy ekranit të televizorit pas tyre.

Edhe nëse nuk po përpiqeni të jeni të pasjellshëm, po i tregoni partnerit tuaj se çdo gjë tjetër që po bëni është më e rëndësishme se çdo gjë që ata kanë për të thënë. Jini të vëmendshëm dhe kushtojini vëmendjen tuaj të pandarë. Ju gjithashtu keni më shumë gjasa të shmangni një grindje ose keqkuptim në të ardhmen nëse jeni të gjithë në vesh tani.

2. Nuk ndihmoni derisa t’ju pyesin

Vetëm për shkak se ai  nuk kërkon në mënyrë eksplicite një dorë nuk do të thotë se ata nuk do ta vlerësonin ofertën. Duke u ulur mënjanë, ju vetëm po tregoni se nuk ju intereson. Në vend që t’i bëni favoret të duken si barrë, merrni iniciativën për të ofruar ndihmën tuaj përpara se t’ju kërkohet ta bëni këtë. Sepse deri atëherë, tashmë është tepër vonë.

3. Nuk përpiqeni të shihni rëndësinë e gjërave që nuk ju interesojnë

Keni hyrë ndonjëherë në zënka që të gjitha filluan me “Cila është puna e madhe?!”? Vetë lënda mund të mos jetë aq e rëndësishme, por zakonisht është fakti që njëri partner nuk është i gatshëm të kuptojë këndvështrimin e tjetrit që ndez debatin. Edhe nëse është marrëzi kur pyetni se çfarë veshje duhet të veshin në darkë, jepini mendimin tuaj të menduar në vend të një rrotullimi të syve. Është e qartë se është diçka për të cilën ata kujdesen dhe vlerësojnë mendimin tuaj. Në vend që të krijoni tension të panevojshëm, përpiquni të angazhoheni, edhe nëse bëhet fjalë për diçka që nuk e kuptoni plotësisht. Kjo është dashuri e vërtetë.

4. Nuk ia del gjithmonë

Një partner i mirë mund të karakterizohet në shumë mënyra, por të qenit i besueshëm është padyshim atje lart. Jo vetëm që besueshmëria është një tipar i mirë për t’u ushqyer në përgjithësi, por ajo që thoni është edhe mënyra se si krijoni besim me të tjerët. Edhe nëse është diçka e vogël sa një rezervim darke, nderojeni. Sa herë që e zhgënjeheni partnerin, po dëshmon se nuk je i besueshëm dhe kjo nuk është kurrë një cilësi e mirë.

Të ngjashme