Kryefjala Logo

Nëse e keni këtë aplikacion në telefonin tuaj,fshiheni..tani!

11 Qershor, 2022 | 12:56 pm

Në telefon ne shkarkojmë rrjetet sociale që përdorim,lojra,programe për editime fotosh dhe dhjetëra aplikacione të tjera sipas interesit që kemi.
Por këtë aplikacion mos e shkarkoni dhe nëse e keni,bëni mirë ta fshini.

Aplikacioni është VivaVideo që njihet si një nga aplikacionet më të mëdha falas për editimin e videove.
Kleçka me VivaVideo është se ajo është gjerësisht e disponueshme në dyqanet e aplikacioneve të palëve të treta, si dhe në Play Store.

Sipas Upstream, versionet më të fundit të aplikacionit si në Play Store ashtu edhe në dyqanet e palëve të treta përmbajnë teknika të dyshimta për t’u fshehur studiuesve të sigurisë

Versionet me qëllim të keq të VivaVideo funksionojnë si adware mashtruese dhe gjithashtu shkaktojnë blerje që nuk i dinë përdoruesit.
Rezultatet treguan se rreth 67% e instalimeve me qëllim të keq të studiuesve të identifikuar erdhën nga Google Play Store.

Mos të harrojmë se ky aplikacion video ishte një nga ata që u rendit nga qeveria indiane në 2017 si ” spyware” dhe e ndaluan ta instalonin atë.

Aplikacioni ka qasje në mikrofonin tuaj për të regjistruar audio, ai mund të shikojë lidhjet tuaja Wi-Fi, të lexojë dhe modifikojë memorien, të gjurmojë vendndodhjen tuaj të saktë, të marrë një listë të të gjitha aplikacioneve tuaja , të marrë fotografi dhe video, të mbyllë aplikacione të tjera apo të lexojë settings.

Ju duhen më shumë arsye?

Të ngjashme