Nëse e dashura ju bërtet gjatë gjithë kohës,po ju shpëton në fakt nga kjo sëmundje!

2 vite më parë

Keni një grua që ju kontrollon dhe kritikon gjithë kohës? Atëherë jeni me fat.

Studimi i ri tregon se gratë me personalitet të fortë mund t’u zvogëlojnë partnerëve rrezikun e zhvillimit të problemeve shëndetësore si diabeti.

Sipas shkencëtarëve të shkollës së Psikologjisë në Universitetin e Uellsit të Jugut, burrat që raportuan se ishin në një marrëdhënie me gra që preferonin të kishin kontroll të vazhdueshëm dhe që i kritikonin ata ose bënin kërkesa të shumta, treguan një probabilitet më të ulët të zhvillimit të diabetit më vonë në jetë.

Këta meshkuj jo vetëm që kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të diabetit, por gjithashtu kanë një tendencë për të për të kontrolluar nivelet e sheqerit nëse diabeti shfaqet për ndonjë arsye apo tjetër.

Shkencëtarët theksuan faktin se kjo nuk ishte rezultat i një marrëdhënieje intensive dhe konfliktuale, por, si rezultat i përpjekjes së një personi për të qenë i informuar për shëndetin e partnerit të tyre, gjë që përkthehet në kritika apo kërkesa.

Ato janë shumë më skeptike, gjë që i bën të marrin vendime më objektive dhe të analizuara.

Të ngjashme