Kryefjala Logo

Nëse doni dashuri të vërtetë, ju lutemi pranoni këto të vërteta brutale

11 Mars, 2024 | 9:21 am

Të vërteta të vështira për t’u pranuar nëse doni përfitimet e dashurisë:
1. Pritshmëritë janë thjesht pakënaqësi të paramenduara

Pra, këtu është e vërteta e parë zonja: Ju keni pritshmëri të mëdha që partneri juaj të plotësojë nevojat tuaja thelbësore, sepse ju nuk jeni (ende!) në gjendje t’i përmbushni ato për veten tuaj. Nëse nuk dini si të kujdeseni për zemrën tuaj, nëse nuk dini çfarë ju nevojitet – emocionalisht, mendërisht, fizikisht, shpirtërisht – për të jetuar një jetë të lumtur dhe të përmbushur … atëherë në mënyrë të pandërgjegjshme do të prisni që dikush tjetër t’i bëjë të gjitha. për ty! Nëse prisni që partneri juaj t’i plotësojë nevojat tuaja duke lexuar mendjen dhe gjuhën e trupit tuaj, më duhet të them se nuk keni fat.

2. Të gjithë duam të ndihemi të dashur dhe të përkujdesur nga një tjetër, dhe kjo është në rregull

Unë as nuk do të pretendoj se do të të besoj nëse më thua se nuk të intereson të ndihesh i dashuruar dhe i përkujdesur nga një qenie tjetër njerëzore, kështu që të lutem mos i thuaj vetes apo dikujt tjetër. Ne të gjithë (përfshirë mua – dhe ju!) duam të ndihemi të dashur, të përkujdesur dhe të adhuruar nga një tjetër, por derisa të pranojmë se e duam dhe jemi të gatshëm ta marrim atë, pavarësisht se çfarë bën dikush tjetër për ne, do të kurrë mos mjafto. Ne mund të luftojmë për të, por nuk do të fitojmë. Zemërimi ynë do ta largojë dashurinë dhe ne do të mbetemi vetëm. Më pas, zemërimi ynë kthehet në trishtim dhe ne mbetemi të mbërthyer në besimin kufizues se nuk jemi të mjaftueshëm.

3. Kur besojmë se “nuk mjaftojmë”, ne shikojmë të fajësojmë partnerin tonë në vend që të reflektojmë se si mund të kujdesemi më mirë për veten.

Shpesh ndihemi sikur askush nuk na kupton. Ne mendojmë me vete: “Unë nuk kam nevojë për shumë – thjesht kam nevojë për një partner që më respekton, më ndihmon herë pas here dhe jo gjithmonë mendon vetëm për veten e parë” dhe me radhë! Ne fajësojmë të tjerët për gjendjen tonë të qenies dhe kërkojmë arsye për të justifikuar pse kemi ngecur aty ku jemi, ne ndalojmë së kërkuari mënyra më të mira. Kur jemi të ngecur, nuk mund të rritemi, të evoluojmë ose të çlirohemi nga modelet tona vetëshkatërruese në marrëdhënie.

Të ngjashme