“Nëse do mundesh” Këto janë 9 këshillat e një psikiatri rus për të qënë i lumtur.

2 vite më parë

Ne jemi vazhdimisht të përfshirë në atë që është një nga temat e mëdha të mendimit njerëzor, lumturisë. Dhe këtë herë ne propozojmë diçka mjaft të pazakontë; disa këshilla nga psikiatri rus Mikhail Efimovich Litvak, 80 vjeç, i cili ka një përvojë të pasur për të na ndihmuar të kuptojmë se çfarë duam dhe çfarë i detyrohemi jetës sonë.

Këtu janë këshillat e tij për të qenë gjithmonë të lumtur:

Lumturia është një efekt natyral i një jete të organizuar

Mundohuni të organizoni gjithçka në mënyrë që të jetoni një jetë më të plotë. Lumturia, gëzimi dhe suksesi janë vetëm një efekt anësor i atyre që investojnë në një jetë të mirëorganizuar në çdo mënyrë.

Mos harroni se çdokush ka mendimin e tij për ju

Ju duhet të mbani mend se të gjithë kanë një vetëbesim që meriton të merret në konsideratë. Prandaj, mos e tejkaloni këtë kufi kur ju ofroni këshilla. Mos gjykoni. Kur takoni njerëz në jetën tuaj, është e natyrshme të mendoni se mund të jepni këshillën tuaj për t’i ndihmuar ata të jenë më të mirë dhe më të lumtur – por gjykimi i jetës së dikujt tjetër është i lehtë.

Nëse nuk bëni asgjë për veten, si mund të mendoni se të tjerët do t’ju ndihmojnë?

Kur vendosni qëllime në jetën tuaj, filloni të vraponi! Nuk ka kuptim t’i tregoni të gjithëve se jeni të pakënaqur me trupin tuaj dhe se do të filloni të bëni ushtrime. Të tjerët nuk mund t’i zgjidhin problemet. Ata më së shumti mund të të mbështesin dhe të ofrojnë këshilla, por qëndrimi proaktiv duhet të vijë tek ju!

Pozitiviteti ka fuqinë për të hequr dështimin

Rëndësia e të qenit pozitiv. Dështimet tuaja ndodhin për shkak të pakënaqësisë që keni gjatë jetës suaj. Por nëse ndryshoni qëndrimin tuaj duke jetuar me besimin se çdo gjë mund të përmirësohet, duke plotësuar me tekst gjithçka që mund të bëni mirë, do të jeni në gjendje ta shihni dështimin me më shumë guxim dhe qetësi.

Nuk e dini armikun tuaj më të keq? Shikoni në pasqyrë

Besoni në veten tuaj dhe problemet do të fillojnë të kenë frikë nga ju. Mos kërkoni armiqtë tuaj në botën e jashtme dhe mos fajësoni të tjerët për pakënaqësinë tuaj. Armiku juaj më i madh është vetja juaj! Është e pamundur të kapërcejmë barrierat e botës për lumturinë tonë nëse nuk e rrëzojmë barrierën e parë: atë brenda nesh!

Mënyra e saktë nuk është gjithmonë e shkurtër

Nëse je në katin e 30 dhe dëshiron të shkosh në rrugë, mënyra më e shpejtë është të hidhesh nga dritarja. Por sapo të arrini në tokë, do të jeni një njeri i vdekur. Pra, nuk është dembelizmi mënyra më të mirë për të udhëhequr jetën tuaj. Nëse rruga është e mbushur me kthesa, ulje dhe ngritje, ndoshta ju çon në drejtimin e duhur.

Mungesa e qëllimeve na bën të verbër

Kur keni nevojë për të ndërruar shtëpi, qëllimi juaj i parë është që të merrni kuti për të ruajtur gjërat tuaja. Në atë pikë, duke parë përreth, ti kupton se mund t’i gjesh kudo, ato janë lehtësisht të disponueshme.

Kështu ndodh në jetë: kur të keni një qëllim për të arritur, shikoni përreth dhe kushtojini vëmendje shenjave që bota ju ofron.

Momentet tolerante (dhe të dashura) të vetmisë janë një shenjë e pjekurisë

Vetmia shihet shpesh si diçka jashtëzakonisht negative, por ne kemi shumë për të mësuar prej saj. Njerëzit emocionalisht të pjekur janë ata që përfitojnë nga fazat dhe momentet e vetmisë për t’u rritur dhe për t’u zhvilluar. Mendoni për këtë!

Ekuilibri midis “Duhet, por nuk dua” ose “Mundem, por nuk duhet”

Shumë njerëz përdorin shprehjen “Duhet, por nuk dua” ose “Mundem, por nuk duhet”. Mos u pengoni me veten tuaj. Nëse dëshironi, ju mundeni. Nëse duhet, bëjeni. Nëse mundeni, çfarë ju pengon ta bëni?

Çfarë “duhet” duhet të përshtatet me atë që ju “keni nevojë”. Dhe “mund” është motori që lejon çdo gjë të funksionojë si duhet.

Të ngjashme