Nëna që pati fëmijën e parë adoleshente,tregon ekperiencën e saj

7 muaj më parë

Fëmijët më të mëdhenj janë pothuajse gjithmonë xhelozë për vëllezërit e motrat e tyre më të vegjël në një shkallë ose në një tjetër dhe në fund të fundit, ata marrin prindërit që kanë pasur njëfarë praktike në prindërim.

Për një nënë në Reddit, megjithatë, xhelozia e vajzës së saj më të madhe ndaj vëllezërve dhe motrave të saj më të vogla ka shumë shtresa.
Nëna kishte vajzën e saj më të madhe kur ishte adoleshente dhe është e inatosur për edukimin e saj të vështirë.

Duke pasur vajzën e saj të parë Lilin,vetëm 17 vjeç, nëna luftoi për të siguruar në mënyrë adekuate për fëmijën e saj, dhe megjithëse nevojat e saj themelore plotësoheshin gjithmonë, nuk kishte para për shumë më tepër.
Ajo shkruan se bëri gjithçka që mundi për t’i dhënë Lilit një jetë të mirë, duke kursyer për Krishtlindje dhe ditëlindje, por se Lili nuk kishte asgjë tjetër në lidhje me pasuritë materiale ose aktivitetet, dhe ata shkuan vetëm në dy pushime gjatë gjithë fëmijërisë së Lilit.

Fatmirësisht, në kohën kur Lili ishte 17 vjeç dhe gati për të shkuar në kolegj, nëna ishte ngritur në rangun e punës së saj, ishte promovuar dhe po bënte të ardhura të mira.
Ajo filloi të blinte gjëra që Lili donte, madje përdori një bonus pune për ta çuar më në fund në Disney World. “Ishte mirë që pas vitesh mundimesh, munda ta llastoja pak”.

Që atëherë, nëna është martuar dhe ka edhe dy fëmijë të tjerë që jetojnë financiarisht të qetë, dhe vajza e saj më e madhe e ka inat.

Ajo pranon se dy fëmijët e saj më të vegjël, Jack dhe Melissa, jetojnë shumë ndryshe nga Lili,me Krishtlindje dhe ditëlindje të mëdha, shumë udhëtime dhe të gjitha veshjet e tjera të prindërve që “jetojnë shumë rehat”, siç thoshte nëna.
Ajo është përpjekur të barazojë rezultatin me Lilin në vitet e mëvonshme, por mospërputhjet janë të dukshme.
Lili i tregoi ato gjatë një pushimi familjar, kështu që nëna e saj e uli dhe i kërkoi falje për mënyrën se si e rriti.

“Do të doja të kisha qenë në një vend më të mirë kur ajo ishte në moshën e tyre,” i tha ajo Lili.
“E di që kurrë nuk mund ta kompensoj me të vërtetë… E di që do të duhet kohë që ajo të shërohet nga kjo.”

Por Lili zemërohet sa herë që Jack ose Melissa marrin diçka nga nëna e tyre dhe gjërat erdhën në krye kur, për ditëlindjen e Jack, familja shkoi për të parë shfaqjen “Frozen” në Broadway.
Lili ishte dukshëm e zemëruar dhe nëna e saj u përpoq ta diskutonte me të, por nuk ndihmoi.

Lili më në fund tha: “E dini çfarë mora për ditëlindjen time të 5-të, Jack? Një Barbie nga dyqani i dollarëve.”
Mami është e shqetësuar sepse nuk di si të kompensojë mënyrën se si e rriti vajzën e saj.

Ajo e pyeti Lilin nëse ajo që dëshiron në të vërtetë është që ajo t’u japë më pak vëllezërve dhe motrave të saj më të vegjël dhe Lili tha jo, por se ajo ndjen të drejtën të ankohet për këtë sa herë që dëshiron.

Pasi debati i tyre shkoi keq, ajo mori një mesazh nga Lili duke e quajtur atë një “nënë të tmerrshme”, gjë që e la atë plotësisht në humbje se çfarë tjetër mund të bëjë për të rregulluar gjërat me vajzën. “Nuk mund të kërkoj falje vazhdimisht”, shkruan ajo.

Të ngjashme