Kryefjala Logo

Në ekonominë e vetmisë, ju jeni edhe produkti edhe blerësi

28 Gusht, 2023 | 2:05 pm

Nëse kohët e fundit jeni ndjerë sikur të vetmit njerëz që mund të përballojnë miqësi janë të pasur, atëherë nuk jeni vetëm.

Kur më duhet të refuzoj ftesat, shpesh ndodh sepse nuk mund të përballoj më të dal në ngjarje.

Nuk është sekret që jemi në një epidemi të madhe vetmie.

Në fakt, një studim i kohëve të fundit zbuloi se rreth 60% e të gjithë amerikanëve kanë raportuar kohët e fundit se ndihen të vetmuar dhe 36% gjithashtu raportojnë vetminë ekstreme si një problem madhor.

Ka shumë arsye për këtë. Komunitetet tona po ndahen gjithnjë e më shumë nga politika dhe propaganda përçarëse. Shoqëria jonë e ka bërë më të vështirë afrimin e rastësishëm të njerëzve dhe bisedën me të tjerët. Për më tepër, njerëzit po lëvizin më shpesh se kurrë më parë, duke e bërë të vështirë rrënjosjen kudo. Duhet shumë kohë për të ushqyer vërtet një miqësi dhe në shumicën e rasteve, afërsia është një faktor shtytës.

~Mirë se vini në Ekonominë e Vetmisë, njerëz.

Tani ka disa industri të mëdha që janë të gjitha të përkushtuara për të ndihmuar njerëzit të gjejnë shokë, të dashuruar dhe miq. Mendoni për këtë:

Aplikacionet Tinder dhe takime janë atje që ofrojnë t’ju prezantojnë me njerëz të rinj. Shumë prej tyre janë jashtëzakonisht keq në krijimin e lidhjeve të qëndrueshme, pavarësisht nëse është për miqësi apo diçka pak më serioze.

OnlyFans dhe modelet e kamerave tani paguhen për ofrimin e përmbajtjes dixhitale që vepron si një formë intimiteti. Shumica e këtyre modeleve e dinë mirë se të dukesh seksi është vetëm gjysma e betejës. Produkti i tyre i vërtetë është shoqëria dhe një kohë e mirë.

Agjencitë e shoqërimit po ofrojnë fjalë për fjalë një të dashur për natën, por kjo është vetëm maja e ajsbergut. A e dini se mund të punësoni një shoqëruese të nuses? Apo mund të marrësh me qira një mik? Apo që mund të punësosh dikë që të sillet si nëna jote? Po. Të gjitha këto janë biznese legjitime që po lulëzojnë.

Ekonomia e vetmisë ka të bëjë me artin dhe biznesin e shitjes së ndërveprimit njerëzor tek të vetmuarit.

Le ta pranojmë: të qenit i vetmuar është gjë e keqe. Dhe ndonjëherë, ju duhet vetëm një person rreth jush që e merr atë. Nuk është gjithmonë një dëshirë. Është diçka që parandalon depresionin dhe mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë.

Ka shumë pak gjëra për të cilat njerëzit kanë nevojë tani më shumë sesa shoqëria. Dua të them, shikoni përreth nesh. Është e vështirë atje dhe ndonjëherë gjithçka që dëshiron është një përqafim.

Gjëja qesharake është se shumica e njerëzve rreth nesh po kërkojnë të njëjtën gjë – qoftë një grua, një dashnor apo thjesht një mik që mund t’i shikojë dhe të thotë se gjithçka do të jetë në rregull. Pse nuk mund t’ia pranojmë njëri-tjetrit?

Pra, ne paguajmë falas për atë që bënim dikur, sepse në një farë mënyre, kjo ndihet më e sigurt se sa ishte dikur dhe ndoshta nuk mund të durojmë një refuzim më shumë në një nivel emocional. Ose ndoshta, sepse nuk njohim askënd ose sepse askush nuk është i disponueshëm.

Çështja është … ne nuk duhet ta bëjmë këtë. Në fakt, ne me të vërtetë nuk duhet t’i drejtohemi. Duhet të jetë e mjaftueshme vetëm të filloni një bisedë në bar, të bisedoni me njerëzit në park ose të takoheni me njerëz në panairet lokale.

Shoqëria duhet të jetë falas!

Të ngjashme