Kryefjala Logo

Ndryshime të vogla të sjelljes që i bëjnë njerëzit menjëherë t’ju respektojnë më shumë

28 Dhjetor, 2023 | 11:38 am

Respekti është gjithmonë një rrugë me dy drejtime dhe shpesh bëhet një kryqëzim me gjethe tërfili.

Pavarësisht se sa korsi shtojnë kompleksitetin tuaj të Respektit, nëse korsia juaj është e bllokuar, kjo do të pengojë rrjedhën dhe respekti do të devijojë.

Duke përdorur shkrimin si pjesë e një udhëtimi shërues, Alex Elle zbuloi: “Respekti që u tregoni të tjerëve (ose mungesa e tij) është një reflektim i menjëhershëm mbi respektin tuaj për veten.”

Çfarë të bëni?

•Keni kufij të fortë

Krijoni kufij të mirë, të qartë dhe të shëndetshëm. Ky është hapi vendimtar për të fituar respekt dhe për të kultivuar marrëdhënie të shëndetshme ndërpersonale.

•Hiqni dorë nga teknikat e rehatisë së zvogëluar

Asnjëherë mos flisni poshtë ose pakësoni atë që bëni. Mos u përpiqni të pakësoni atë që po bëni për ta bërë personin tjetër të ndihet rehat. Ata do të ndihen rehat nëse jeni të qartë dhe të sinqertë kur flisni për veten tuaj dhe ju kënaqeni edhe më shumë kur bëni pyetje që fokusohen tek ata për përgjigjet, jo tek vetja.

•Të jetë në gjendje të komunikosh siç duhet

Në përgjithësi, të qenit në gjendje të komunikoni dhe të mbani kufij të shëndetshëm do të rrisë nivelin e respektit që njerëzit ju japin.

•Mos u shiko si një shtysë

Të gjithë kemi dëgjuar variante të thënies, “Bullizuesit  janë njerëz të pasigurt/të pakënaqur/të pafuqishëm”. Dhe zakonisht, tingëllon e vërtetë.

Nëse e gjeni veten duke u trajtuar vazhdimisht keq, kjo mund të tregojë edhe njerëzit nga të cilët jeni të rrethuar. Kur njerëzit e pasigurt vërejnë se si ju “merrni” urrejtjen që ata hedhin në rrugën tuaj. Ata do të jenë më të prirur të fillojnë t’ju trajtojnë si një thes grushti sesa të tjerët që janë më pak tolerantë.

Të ngjashme