Mungesa e marrëdhënieve intime i ka këto të këqija

1 vit më parë

•Lodhje 
Shumica e femrave të cilat nuk praktikojnë intimitet vuajnë nga pagjumësia.
Për shkak të mungesës së
 hormonit oksitocinë,femrat shpesh janë të shqetësuara dhe kanë probleme me gjumin.
•Plakje të parakohshme
Një jetë e rregullt intime do t’ju bëjë të dukeni më e re në moshë dhe lëkura e do të jetë më e shëndetshme.

•Probleme me lëkurën
Puçrrat dhe aknet në fytyrë shfaqen te femrat që kanë mungesë progjesteroni, të cilin organizmi i prodhon vetëm gjatë marrëdhënieve intime. Ky hormon ndikon që fytyra të jetë e pastër.

•Sjellje armiqësore 
Jo vetëm pasoja fizike por ekzistojnë edhe ato psikike si pasojë e mungesës së intimitetit.
Femrat e pakënaqura nën çarçafë shpesh kanë qëndrim armiqësor ndaj njerëzve që u ndodhen afër.

•Rezistencë e dobët ndaj dhimbjeve
Oksitocina është hormon i cili çlirohet gjatë intimitetit dhe ndikon si ilaç natyror kundër dhembjeve prandaj femrat të cilat nuk janë aktive shpesh marrin ilaçe kundër dhimbjeve, sepse kanë mungesë të këtij hormoni.

•Imuniteti i dobët

Marrëdhëniet intime rregullojnë gjendjen e përgjithshme të organizmit dhe shtojnë numrin e antitrupave kundër viruseve rreth 30 %.

Të ngjashme