Kryefjala Logo

Mos u ndani me askënd derisa t’i përgjigjeni me sinqeritet këtyre pyetjeve:

2 muaj më parë

Askush nuk hyn në një lidhje duke menduar se ata do të ndahen.

Prapëseprapë, gjatë jetës së takimit, ndoshta ose do të tërhiqeni ose do ta bëni atë në një moment.

Kur jeni në pozicionin e ndarjes me dikë, situata mund të bëhet shumë e vështirë.

Pra, si e dini kur të ndaheni me dikë?

1. Pse dua të ndahem me këtë person?

Kjo mund të duket si një pyetje e qartë dhe një pyetje që miqtë tuaj do ta bëjnë në mënyrë të pashmangshme (për të cilën do të keni një përgjigje të përsëritur).

Nëse ndiheni rehat, besimi te një anëtar i familjes ose një mik që nuk ka interes personal në këtë çështje mund t’ju ndihmojë të ndiheni më të sigurt në vendimin tuaj.

2. A ka ndonjë mënyrë për të zgjidhur problemet në marrëdhënie?

Asnjë marrëdhënie nuk është perfekte. Identifikimi i problemeve së bashku, qofshin ato çështje besimi apo mungesa e pasionit, do t’ju ndihmojë të dyve të krijoni një plan për të trajtuar problemet.

A mendoni se marrëdhënies suaj i mungon pasioni?

A ka ndjenja xhelozie nga të dyja anët? Diskutoni se çfarë (ose kush) po ju bën të zemëruar ose të pakëndshëm.

3. A do të pendohem për vendimin?

Pak para se t’i jepni dikujt lajmin e keq, mund t’ju ftohen këmbët. Dhe edhe më pas, mund të ndiheni si zuzar për t’i dhënë fund gjërave.

Hamendësimi i dytë për vendimin tuaj për t’u ndarë është thjesht e natyrshme, por nëse e shtyni veten të mendoni për arsyet e përfundimit të marrëdhënies (shih pyetjen e parë) dhe e dini që të dy keni bërë më të mirën për ta mbajtur atë (shih pyetjen dy), atëherë ju nuk do të pendohet për ndarjen.

4. Si do të jetë jeta pas ndarjes?

Të imagjinosh jetën tënde të përditshme pa personin që je mësuar ta shohësh 24/7 është zemërthyese. Thjesht duke menduar për këtë mund t’ju bëjë të dëshironi të rikonsideroni ndarjen

Të qenit beqar do të thotë që do të shihni më shumë miqtë tuaj, do të merrni pjesë në ato orë shtesë të lumtura (të cilat do t’i kishit anashkaluar më parë për të dashurin tuaj) dhe do t’i kushtoni më shumë vëmendje lumturisë dhe mirëqenies suaj. Mund të duket e frikshme, por koha vetëm është shpesh koha më e mirë.

5. Si duhet ta bëj?

Pra, ju jeni 100% të përkushtuar për t’i dhënë fund gjërave. Pyetja është se si duhet të ndaheni me personin tjetër.

Të gjithë kemi dëgjuar histori ndarjesh që përfunduan vetëm me një mesazh ose me një person që krijon fantazmë tjetrin, por kur në mënyrë legjitime kujdesesh për dikë, këto opsione duken të ashpra dhe të pafalshme.

Mënyra më e mirë dhe më pak konfuze për t’u ndarë me dikë është t’i tregosh atij personalisht.

6. A duhet ta lë të hapur derën për t’u ribashkuar në të ardhmen?

Kjo është e ndërlikuar sepse lënia e derës së hapur për t’u rikthyer së bashku mund të mos i sigurojë asnjërës palë mbylljen që ju nevojitet të dyve.

Është shumë mirë që të dy të shkoni në rrugë të ndara dhe të mbeteni ende në kontakt. Gjëja kryesore është të dini se kur dhe si të qëndroni në kontakt.

Duhen dy të rritur të pjekur për t’u ndarë dhe për t’u rikthyer bashkë dhe nëse ky duket si vendimi i duhur për ju, shkoni për të. Megjithatë, nëse nuk ju duket se aranzhimi funksionon, do t’ju duhet të flisni për të dhe mund të duket sikur po ndaheni përsëri.

7.Çfarë kam mësuar nga kjo marrëdhënie?

Një ndarje nuk përbën një marrëdhënie të dështuar. Çdo person me të cilin takoheni është një shans për të mësuar pak më shumë për veten dhe atë që dëshironi nga një partner.

Provoni të kërkoni të mirat e çdo përvoje dhe kush e di, një ditë mund të hapni një blog ose të shkruani një libër për të gjitha fatkeqësitë tuaja. Ka shumë gra dhe burra atje që mund të lidhen me ndarjet dhe dhimbjet e zemrës. Nuk je vetem!

Të ngjashme