Kryefjala Logo

Mos u bëj një libër i hapur kur vjen puna tek 6 sekrete që të përkasin vetëm ty!

12 Qershor, 2021 | 10:21 am

Popujt e lashtë u pajisën me mençuri të pakrahasueshme. Shumë nga zbulimet dhe mësimet e tyre kanë mbijetuar deri më sot dhe kjo nuk është rastësi, për shembull, saga lindore kanë lënë shumë mësime.

Dhe ne ndajmë me ju disa prej këtyre mësimeve:

Asnjëherë mos tregoni se çfarë po planifikoni për të ardhmen tuaj

Diskutimi i asaj që synoni të bëni në të ardhmen mund të çojë në zhgënjim të madh: dorëzim. Njerëzit mund të jenë shumë negativë dhe t’ju çojnë në diskreditimin e ëndrrave tuaja. Kur gjithçka është në proces, festoni me ata që doni.

Mos i ndani kufijtë e trupit tuaj me të tjerët

A ndjeni dhimbje, lodhje apo vështirësi në kryerjen e aktiviteteve të caktuara? Nëse është e mundur, mos e ndani këtë me të gjithë. Trupi është diçka shumë personale dhe ju duhet të mësoni të jeni të fortë dhe të jetoni me të pa keqardhje.

Mos u mburr me veprimet tuaja bamirëse

Nëse ndihmoni dikë, duhet ta bëni atë për dashuri dhe jo mburrje. Egoja mund ta stimulojë këtë qëndrim të tmerrshëm, por të shpëtojë nga arroganca më e madhe. Përveçse jeni në një situatë shumë të komplikuar, ju gjithashtu mund t’i bëni të tjerët të zihen ngushtë dhe të nënçmuar.

Shmangni mburrjen për guximin dhe vlerën tuaj

Kur dikush është i admirueshëm, njerëzit e njohin lehtë, nuk është e nevojshme të mburrem. Ajo që ju merrni me promovimin e vetes nuk është aspak pozitive.

Mos e humbni kohën duke folur keq për të tjerët

Kur flasim keq për të tjerët, ne po zbulojmë shumë më tepër sesa pretendojmë për veten. Për më tepër, mjedisi bëhet i rëndë dhe mendja plot me mendime të këqija.

Mos i tregoni të gjitha problemet që keni në jetën tuaj personale

Ka nga ata që i përhapin, madje edhe në rrjetet sociale, problemet me të cilat përballen. Kur flasim shumë, rrezikojmë zbulimin e sekreteve ose të jemi shumë të ndjeshëm ndaj dëgjuesit

Të ngjashme