Kryefjala Logo

Mitet e rrezikshme që gratë besojnë për burrat

6 muaj më parë

Në botën reale, stereotipet thjesht ju pengojnë të shihni të vërtetën e individëve përballë jush.

Në këtë artikull unë synoj të debutoj (nëpërmjet provave statistikore dhe dëshmive anekdotike, nga jeta ime dhe nga dhjetë vjet punë me njerëz 1-në-1), disa nga mitet më të vazhdueshme për burrat dhe atë që ata duan në dashuri.
Mitet e pavërteta:
1. Burrat duan një qengj të urtë dhe të qetë tek një partnere

Miti: Meshkujt kanë ego të butë që kërcënohen lehtësisht dhe kështu kanë nevojë për një partner romantik, i cili është një rrogoz dere pa shtyllë kurrizore, i cili është thelbësisht i paaftë për të thënë fjalën jo.

Është e vërtetë… burrat që nuk kanë një ndjenjë të bazuar në fuqinë e tyre, ka të ngjarë të duan një partnere që është paksa e shtyrë.

Megjithatë, burrat që kanë bërë punën e tyre të brendshme dhe kanë fituar rrugën e tyre për të qenë të pjekur, nuk do të qëndrojnë për një partner të tillë. Ata duan një partner… të barabartë… jo dikë që ta mbajë në pëllëmbë të dorës dhe të kujdeset për fëmijën.

2.Burrat kanë frikë të shtrohen

Miti: Meshkujt kanë frikë nga angazhimi dhe marrëdhëniet afatgjata dhe asgjë nuk i dërgon ata në një gjendje paniku më shpejt se kur partneri i tyre dëshiron të flasë “përcaktoni marrëdhënien”.
Në realitet, shumë burra janë shumë të orientuar drejt marrëdhënieve dhe dëshirojnë monogaminë afatgjatë.

Në fakt, një studim tregoi se gratë dëshirojnë pavarësinë e tyre dhe kohën e vetmuar më shumë se burrat kur bëhet fjalë për të qenë në një lidhje.

Në përvojën time, unë kam bërë seanca stërvitore me shumë burra që nuk ishin gati për një partneritet të vërtetë derisa arritën afërsisht moshën 30 vjeç, por sapo e kaluan atë prag, nuk mund të kishin qenë më të guximshëm për të hyrë në trenin e martesës.

3.Meshkujt kanë një gamë më të kufizuar emocionesh

Miti: Burrat nuk ndihen shumë në krahasim me gratë. Një burrë i vërtetë do të qajë vetëm një ose dy herë në jetën e tij dhe në përgjithësi është një njeri i pandjeshëm, stoik, fytyra e të cilit rrallë e braktis pozicionin neutral, si kauboj.

Kkjo perlë e vjetër…
Të kesh dhe të përjetosh emocione është një realitet si për burrat ashtu edhe për gratë (aka qeniet njerëzore).

Sigurisht, në shumë kultura burrat mund të kenë pasur disa emocione të ndrydhura më shumë në krahasim me homologët e tyre femra, por kjo nuk do të thotë se ata ende nuk i kanë ato.

Të ngjashme