Mësuesja u përjashtua nga shkolla pasi u tregoi Davidin studentëve: “Është pornografi”

3 muaj më parë

Davidi i Michelangelo-s është “pornografik” dhe t’ua tregosh atë studentëve është një çështje serioze. Kështu mendojnë ata në Shkollën Klasike në Tallahassee, Florida, ku drejtoresha e shkollës Hope Carasquilla u detyrua të jepte dorëheqjen pasi u kishte treguar nxënësve të saj 11-12 vjeç imazhe të një prej kryeveprave të artit.

Jo vetëm Davidi në syrin e stuhisë, shkruan Nadia Palazzolo për Today.it. Vepra të tilla si afresku i Kapelës Sistine të Mikelanxhelos “Krijimi i Adamit” dhe kryevepra e Sandro Botticelli “Lindja e Venusit” janë cilësuar si pornografike.

Disa prindër i konsideruan mësimet të tepërta dhe gjithashtu protestuan sepse nuk e kishin autorizuar shkollën të shfaqte imazhe të punimeve (siç kërkon protokolli), kështu që drejtori i institutit u përjashtua.

Nuk është hera e parë që shkollat ​​e Floridës kanë shkëlqyer për nga ashpërsia.

Guvernatori Ron DeSantis ka iniciuar një sërë protokollesh që kufizojnë, për shembull, diversitetin dhe iniciativat e përfshirjes në shkolla.

“Ne jemi dakord me gjithçka që guvernatori promovon në mjedisin e shkollës, ne e mbështesim atë sepse zgjoi i gjithë indoktrinimi (një term që tregon vëmendje ndaj padrejtësive sociale, kryesisht të lidhura me çështjet gjinore,” shpjegon presidenti i bordit të shkollës.”

Të ngjashme