Kryefjala Logo

Mësuesja tregon cili është problemi i fëmijëve të sotëm

6 Nëntor, 2023 | 2:06 pm

Një mësuese beson se një ndryshim i kulturës moderne është fajtor për sjelljen e keqe të studentëve  jo për pandeminë globale.

Një mësuese me 24 vjet në klasë nën dosjen e saj, Lisa Conselatore shkoi në TikTok për të shprehur zhgënjimin e saj me studentët e ditëve moderne.

Conselatore argumentoi se bllokimet e vitit 2020 për shkak të pandemisë nuk duhet të fajësohen për sjelljen jashtëzakonisht të keqe të studentëve të saj. Në vend të kësaj, ajo përshkroi një ndryshim kulturor që fokusohet në prindërimin modern si shkak.

“Unë e di që fëmijët tuaj janë të veçantë për ju,” tha Conselatore, “por asnjëri prej tyre nuk është personi më i veçantë ndonjëherë në dhomë … askush nuk është.”

Qasjet moderne të prindërimit synojnë të rrisin besimin, rehatinë dhe aftësitë e komunikimit të fëmijëve.

Hulumtimet tregojnë se rreth 44% e prindërve e kanë zhvendosur qasjen e tyre të prindërimit në atë që përputhet me një strategji më “prindërore moderne” dhe larg asaj që kanë marrë si fëmijë. Shumë nga këto taktika fokusohen në zhvillimin e një ndjenje unike të mirëkuptimit dhe miratimit me fëmijët e tyre një ndjenjë që i ndihmon ata të ndihen më të mbështetur dhe të dashur në identitetin e tyre.

Duke qenë se këto qasje tregohen se rrisin nivelet e besimit te fëmijët, shprehja e këtij besimi nga ana e tyre mund të jetë fajtore për epideminë e sjelljes së keqe, theksoi ajo në  TikTok. Shpesh, besimi tek fëmijët mund të manifestohet si sjellje e keqe si ndërprerja, egoizmi i perceptuar dhe “shpallja” në një mjedis shkollor.

Pra, ndërsa Conselatore e largoi nocionin e COVID-19 si shkaktar, ajo iu rikthye fajësimit të një epidemie egoizmi – ku studentët besojnë se janë personi “më i veçantë” në klasë.

Pandemia e COVID-19 ka shkaktuar djegie mes mësuesve, prindërve dhe nxënësve.

Pavarësisht nëse prindërit po përballen me djegien financiare ose sociale,ose pikëllojnë humbjen e dikujt nga pandemia , ata ka të ngjarë të prekin të gjithë me të cilët ndërveprojnë, përfshirë fëmijët e tyre.

Hetimet mbi efektet e djegies tregojnë se prindërit kanë më shumë gjasa të përjetojnë një ulje të lidhjeve familjare, mungesë komunikimi dhe një ndjenjë mosbesimi me fëmijët e tyre. Duke u ndjerë të padëgjuar dhe të pambështetur, shpesh fëmijët do të përdorin mjedise të tjera shoqërore për të kërkuar miratimin nga të tjerët.

Të ngjashme