Kryefjala Logo

Mësuesja jep dorëheqjen pas 24 vitesh dhe thotë se fajin e ka ‘lloji i ri i prindit’ – ‘Ne jemi bërë dado’

26 Maj, 2024 | 12:14 pm

Mësuesja, e cila quhet @fitpeanut në TikTok, hyri në aplikacion për të shprehur intolerancën e saj për profesionin dhe ia atribuoi shqetësimin e saj prindërve të nxënësve të saj.

“Unë do të flas për mësuesit që nuk mund të flasin sepse janë ende në profesion,” tha ajo. “Arsimi ka ndryshuar aq shumë sa është i padurueshëm dhe kjo është arsyeja pse ka mungesë mësuesish. Unë kam parë ndryshimin e arsimit në 24 vjet dhe nuk ka ndryshuar për mirë.”
Mësuesja supozoi se bazuar në mungesën e angazhimit apo kujdesit të shumë prej nxënësve të saj, prindërit nuk e kanë prioritet arsimimin e tyre.

Nxënësit ndjekin shkollën pa pajisje bazë si lapsa, stilolapsa dhe fletore, megjithëse prindërit janë të vetëdijshëm se këto janë sende thelbësore që u duhen fëmijëve të tyre.

Ajo më tej deklaroi se ajo ka grumbulluar ndonjëherë vetëm rreth 20 minuta mësimdhënie për çdo periudhë klase për shkak të ndërprerjeve të panevojshme, të cilat kërkojnë që ajo të kalojë pjesën më të madhe të periudhës duke ridrejtuar studentët e saj dhe duke përsëritur të njëjtin informacion.

Prindërit kërkuan shpesh largime të hershme nga puna dhe pushime të zgjatura, duke kërkuar që ajo të hartonte plane të veçanta mësimi, në mënyrë që ata të mos mbeten prapa.
Në krye të ndërprerjeve normale, ajo vuri në dukje se studentët me nevoja të veçanta nuk po marrin vëmendjen dhe kujdesin që u nevojitet.

“Unë jam i vetmi person në dhomë,” tha ajo. “Nuk ka ndihmë mësuesi, nuk ka një person tjetër special këtu me mua dhe unë kam 33 deri në 34 nxënës.”

Ajo i siguroi shikuesit se nuk po i dënonte fëmijët që kërkojnë vëmendje shtesë, por u ankua për mungesën e burimeve për ta siguruar atë – përfshirë angazhimin nga prindërit.

Nuk është sekret që mësimi i vërtetë fillon gjithmonë në shtëpi, me prindërit. Mësuesit janë përgjegjës për ruajtjen e të mësuarit të një fëmije jashtë shtëpive të tyre. Fatkeqësisht, kur prindërit nuk arrijnë të theksojnë rëndësinë e shkollës, kjo vetëm e bën punën e mësuesit shumë më sfiduese. “Ndërprerjet janë të pakapërcyeshme, kështu që përpjekja për të dhënë mësim është praktikisht e pamundur,” shtoi ajo. “Ne si mësues jemi bërë dado.”

“Mësimdhënia është bërë një profesion që po vdes. Unë kam 24 vite eksperiencë dhe po largohem”, tha ajo. “Kam planifikuar të qëndroj për një tjetër, nuk e di, 10 vjet – duke mos e bërë më. Kështu që një mësues tjetër me përvojë kafshon pluhurin.” Fatkeqësisht, ne po kujdesemi drejt një brezi me sfida akademike që do të luftojë në shumë aspekte të jetës dhe askush tjetër nuk ka fuqinë ta ndryshojë atë përveç prindërve të tyre.

Të ngjashme