Kryefjala Logo

Mësoni mjeshtërinë e faljes për festa me një zemër të thyer

11 muaj më parë

Mund të jetë serioze, nëse ai do të thyejë seriozisht besimin tuaj.
Ose, mund të jetë edhe diçka më e padëmshme, si ai që ju bën të luani video lojëra me miqtë e tij, ose çdo gjë tjetër që nuk i plotëson pritshmëritë tuaja të veçanta se si duhet të jetë dhe të veprojë një i dashur.

Çështjet më të vogla zakonisht janë më të lehta për t’u korrigjuar nëse jeni të hapur për t’i komunikuar atij lëndimin tuaj.
Ju e kuptoni se ndoshta keni reaguar tepër ndaj diçkaje relativisht të trashë, sepse nuk kishit shprehur lëndime më të vogla dhe gjithçka u krijua derisa ajo pikë e fundit u derdh në gotën tuaj.

Ose ndodh diçka e madhe që nuk e kishit imagjinuar dhe ju gjunjëzon plotësisht dhe ju transformon si person.
Papritur, ju e gjeni veten duke kapur për mjete juridike se si të shëroni një zemër të thyer.
Ndoshta të kanë mashtruar me shoqen tënd.
Ndoshta ata thyen një marrëveshje të qartë që të dy prej jush kishit bërë për diçka të rëndësishme.

Si të falësh dikë që të ka thyer zemrën?

1. Lejoni vetes të përpunojë të gjitha emocionet tuaja
Merrni kohën tuaj duke u ndjerë e lënduar, e zemëruar, e trishtuar dhe çdo emocion tjetër ekstrem që po kalon nëpër ju ndërsa filloni së pari të vlerësoni dëmin.

Ndjenjat tuaja janë tuajat dhe ju duhet t’u jepni atyre hapësirën e tyre, t’i pranoni ato dhe t’i lini të veprojnë përmes jush.

Ju mund të dëshironi ta bëni këtë me miqtë e ngushtë ose vetëm, ose madje t’i shkruani emocionet në një ditar.

2. Pranoni se të falësh dhe të harrosh nuk janë e njëjta gjë, dhe kjo është në rregull..

Ta falësh do të thotë ta kthesh me zemër të hapur.
Jo, ndoshta nuk do t’i besoni atij 100% menjëherë, gjë që është plotësisht e kuptueshme.

Por ju mund të lejoni që e kaluara të qëndrojë në të kaluarën dhe të ecni përpara vetëm me dashuri dhe shpresë. Nëse ndjeni se ju shfaqet një zemërim i zgjatur, shpreheni atë dhe flisni menjëherë sapo ta ndjeni, në mënyrë që të dy të vazhdoni të përpunoni marrëdhënien dhe statusin tuaj.

Të ngjashme