Kryefjala Logo

Mësojini fëmijët si të shprehin zemërimin në mënyrë të shëndetshme

7 Korrik, 2022 | 5:07 pm

Prindërimi vjen me përfitimet e veta,por vjen gjithashtu me sfidat e mësimit të fëmijëve se si të shprehen në mënyrën e duhur.
Shpesh fëmijët janë agresivë dhe priren të bëhen të dhunshëm.
Kjo çon më tej në probleme pasi prindërit përpiqen t’i qortojnë ose t’i ndëshkojnë dhe kjo i bën ata më agresivë me kalimin e kohës dhe përmbajnë emocione të ndrydhura.

Pastaj, këta fëmijë rriten për t’u bërë të rritur me probleme në marrëdhënie dhe trauma.
Fëmijët shpesh sillen në një mënyrë të caktuar për të shprehur zemërimin për tre arsye:

1-Ata nuk dinë si ta thonë me fjalë diçka për t’u shprehur.
2-Ata mendojnë se fjalët e tyre nuk kanë kuptim të mjaftueshëm për t’u shprehur plotësisht.
3-Ata veprojnë nga impulsi fizik dhe priren të bëhen agresivë.
Ne duhet t’i mësojmë se si ta shprehin zemërimin e tyre në mënyrën e duhur dhe të shëndetshme me disa këshilla:

•Mësoni frazat e duhura:
Duke filluar nga vitet e vegjëlisë, filloni t’i mësoni fëmijës tuaj fjalët që i nevojiten për të plotësuar nevojat e tij,si: ​​të lutem, Jo faleminderit, dhe nuk më pëlqen.

Janë thelbësore në mënyrë që fëmija juaj të mos ndiejë se duhet të përdorë trupin e tij për të komunikuar këto gjëra.

•Lironi zemërimin:
Ka shumë mënyra të shëndetshme për të çliruar zemërimin e ndrydhur, të cilat mund t’u mësohen fëmijëve.
Atyre mund t’u kërkohet të luajnë ose të dalin jashtë dhe të vrapojnë ose të bëjnë një festë kërcimi për të çliruar tensionin apo edhe të marrin frymë thellë.

Të ngjashme