Kryefjala Logo

Mësimi më i vlefshëm i jetës në tokë ka të bëjë me nënën tuaj

8 Maj, 2023 | 2:18 pm

Gruaja që ju lindi për 9 muaj. Kujdesi që ju ka ushqyer për 9 vjet. Dashuria që është aq e pakushtëzuar sa të jetë e mundur njerëzisht.

Dhurata që vazhdon të japë.

Kjo “dhuratë” nuk duhet të jetë nëna juaj biologjike – mund të jetë një nënë kujdestare, një teze e sjellshme ose gjyshja juaj pa dhëmbë.

“Ju ndoshta nuk keni menduar kurrë për këtë, por rreth 90% e kohës që do të keni kaluar me prindërit tuaj është bërë nga mosha 0-18 vjeç.”
Faktori numër 1 i një studimi 80-vjeçar të Harvardit për gëzim të qëndrueshëm:

Për 80+ vjet, studimi i Grant dhe Glueck i Harvardit gjurmoi jetën e 700+ burrave.
Ata ishin në një kërkim për të zbuluar sekretin e pakapshëm të eliksirit të gëzimit.
Faktori numër një mbi të cilin ata u zonuan ishte antiklimatik.

Nuk kërkon Lambos. Vila jo të gjera. Jo festa të bollshme me jahte. Jo Forbes 30 nën 30.
As “Duke ndjekur pasionin tuaj”.

Janë marrëdhënie të vërteta njerëzore – familja, miqtë e vërtetë dhe partnerët romantikë.
“Në fund të jetës tënde, nuk do të pendohesh kurrë që nuk ke kaluar një provë më shumë, nuk ke fituar një vendim më shumë, ose nuk ke mbyllur një marrëveshje më shumë. Do të pendohesh për kohën që nuk ke kaluar me një burrë, një mik, një fëmijë, një prind.”

Të ngjashme