Kryefjala Logo

Meshkujt me këto tipare të personalitetit kanë më shumë gjasa të ngatërrohen me kokën tuaj

23 Janar, 2024 | 9:09 am

Shpejt e shpejt i zbulojmë para se të jetë “shumë vonë”

1. Perfeksionizëm

A ka ai një nevojë jashtëzakonisht të madhe që gjithçka të jetë perfekte dhe duket se beson se ai i kontrollon gjërat, duke përfshirë edhe ju, që të jetë i tillë?

Nëse ai beson se duhet të jetë i përsosur, prisni që ai të mendojë se ju duhet të jeni të përsosur dhe se ngjarjet duhet të ndodhin saktësisht siç pritej.

Kërkesa për përsosmëri e bën atë të ankohet dhe të jetë vazhdimisht i pakënaqur.

2. Madhështi

Rregullat nuk vlejnë për të dhe ai është më i mirë se të gjithë të tjerët.

Bota e dikujt që dëshiron të luajë lojëra mendore është goxha bardh e zi – mirë/e keqe, superiore/inferiore dhe e drejtë/gabim.

Ai dëshiron të ketë më të mirën, të jetë më i miri, më i drejti dhe më kompetenti; bëj gjithçka sipas mënyrës së tij; zotëroni gjithçka; dhe kontrolloni të gjithë.

3. I papërgjegjshëm

Atij i mungon aftësia ose dëshira për të marrë përgjegjësi, duke fajësuar dhe devijuar në vend të kësaj. Edhe pse ai dëshiron të ketë kontrollin, ai kurrë nuk dëshiron të jetë përgjegjës për rezultatet – përveç nëse gjithçka shkon saktësisht sipas tij.

Nëse gjërat nuk shkojnë sipas planit të tij ose nëse ai ndihet i kritikuar ose më pak se i përsosur, ai do ta hedhë të gjithë fajin nga jashtë.

Ndonjëherë ai faj përgjithësohet (p.sh. të gjitha organet e zbatimit të ligjit), ndërsa herë të tjera një person është objekti negativ (p.sh. prindërit, vjehërrit, punëdhënësi) që kufizon aftësinë e tyre për të “bërë” atë që duan të “bëjnë” kur duan. për të bërë atë.

4. I fokusuar te vetja

Gjithçka duhet të jetë “rreth tij”.

A keni provuar ndonjëherë të jeni miq ose partner dashurie me dikë që është e gjitha për veten e tyre? Dikush që dëgjon vetëm veten e tyre?

Një person që ndryshon temën bëhet mbrojtës, ose zemërohet me ju kur përpiqeni të flisni për vështirësitë që keni përjetuar, sugjeron sjellje të flamurit të kuq. Mendoni për atë si dëgjim të njëanshëm, ku personi tjetër është shpërfillës ndaj asaj që thoni dhe mund të zemërohet shpejt nëse pikëpamja juaj është e ndryshme nga e tyre.

5.Hipersensitiviteti

Kritikat i merr gjithmonë personalisht.

Mos u mundoni të bëni gabimin duke u përpjekur të arsyetoni dhe përdorni logjikën me të me shpresën se ai do të kuptojë se si sjelljet e tij kanë ndikim tek ju.

Ju mund të mendoni se nëse ai e kupton se si ju ka lënduar sjellja e tij, ai do të ndryshojë mënyrën se si reagon në të ardhmen. Në vend të kësaj, prisni që ai të dëgjojë vetëm dhe pastaj t’i shkarkojë, mohojë, injorojë dhe minimizojë shqetësimet, komentet dhe ndjenjat tuaja.

Mënyra se si një person dëgjon është një tregues kryesor se si do t’ju trajtojë në marrëdhënien tuaj.

Dikush që kërkon të kuptojë të tjerët është ndoshta të paktën në mënyrë të arsyeshme emocionalisht i shëndetshëm. Përçmimi ose injorimi i të dhënave të të tjerëve sugjeron modele problematike ndaj të cilave duhet të keni kujdes.

Të ngjashme