Kryefjala Logo

Mënyrat tragjikisht të zakonshme se si gratë sabotojnë shanset e tyre për të takuar “të duhurin”

14 Tetor, 2023 | 12:52 pm

“Unë vazhdoj të zgjedh djemtë e gabuar dhe kur kam një lidhje me dikë, nuk funksionon kurrë!”

“Pse nuk më kthen mesazh? A thashë gjënë e gabuar?”

“Ne patëm një takim të mrekullueshëm, dhe më pas ai thjesht u zhduk. A është diçka që nuk shkon me mua?”

Tingëllon e njohur?

Këtu janë 4 mënyrat më tragjike se si gratë sabotojnë shanset e tyre për të takuar “të duhurin”:

1. Përpjekja për të formuar ose përkulur realitetin për t’iu përshtatur idealit tuaj

Nëse ata ju thonë se janë “të vetmuar”, ata nuk “bëjnë marrëdhënie” ose thonë: “Unë nuk jam në një vend për t’u përkushtuar ndaj askujt”, besoni!

Mos e bindni veten se ata duan një marrëdhënie. Ose, nëse prisni mjaftueshëm, ata do të ndryshojnë mendje. Ata po ju thonë: “Unë nuk dua një lidhje”.

Siç tha Maya Angelou, “Kur njerëzit ju tregojnë se kush janë, besojini.”

Racionalizimi dhe justifikimi i sjelljes së tyre do të çojë vetëm në zhgënjim.

2. Pranimi i sjelljes së papranueshme

Ne nuk mund të kontrollojmë njerëzit e tjerë. Por, ne mund të zgjedhim se në çfarë të marrim pjesë.

A shprehin ata sa shumë ju pëlqen dhe më pas nuk bëjnë asgjë? Ndoshta nuk ka mesazhe apo telefonata për një javë, dhe pastaj ata shfaqen përsëri për të pretenduar se kanë qenë të zënë? Apo, ju u jepni atyre një mundësi tjetër, dhe e njëjta gjë ndodh përsëri?

Ju duhet të pranoni se jeni duke luajtur një rol në këtë sjellje. Ata janë të zënë. Ata janë duke u takuar me shumë njerëz të tjerë, ose “Ata nuk janë aq të dashur për ju”.

Ata thonë se ju i pëlqeni, por jo aq sa të fokusohen tek ju. Njerëzit gjejnë kohë për gjërat që kanë rëndësi për ta, dhe kur nuk kanë, është koha për të ecur përpara dhe për të gjetur dikë tjetër që do të gjejë kohë për ta.

3. Të vendosesh për më pak se sa meriton

Nëse në çdo moment në një lidhje, personi tjetër ju bën të ndiheni të trishtuar ose “më pak se”… vraponi!

Shumë njerëz pyesin: “Çfarë e bën një marrëdhënie të shëndetshme?” Gjëja numër një që unë përgjigjem është “Mënyra se si personi ju bën të ndiheni”.

Ka një milion njerëz që do të ishin me fat të takoheshin me ju. Pse të kënaqeni me dikë që ju bën të ndiheni “më pak se”?

4. Nuk bëhet e qartë se çfarë po kërkoni

Kur pyes: “Çfarë po kërkon nga një partner?” ata janë të trullosur. Kur pyes: “Në çfarë lloj marrëdhënieje dëshiron të jesh?” ata janë të trullosur.

Problemi është se ata kurrë nuk e kanë menduar këtë sepse besojnë se duhet të kënaqen me këdo që rrëshqet djathtas.

Të ngjashme