Mënyrat se si dërgimi i mesazheve po saboton mundësinë tuaj për një marrëdhënie reale

6 muaj më parë

Nuk është sekret se shumica e komunikimit midis partnerëve të mundshëm ose të rinj ndodh prapa ekranit të kompjuterit ose përmes mesazheve me tekst.

Tendencat në rritje sugjerojnë se marrëdhëniet e reja vazhdojnë të ndodhin mbi teknologjinë dhe janë bërë më pak të lidhura dhe ndërvepruese personalisht.
Por çfarë po gaboni në shkëmbimin e mesazheve?

1- Dërgimi i shumë mesazheve përpara se të takoni personalisht takimin tuaj mund ta bëjë më të vështirë lidhjen personalisht

Një problem i madh që lidhet me shumë mesazhe mes jush dhe një interes romantik që nuk e keni takuar është se në momentin kur dëgjoni zërat e njëri-tjetrit ose takoheni personalisht, keni perceptime dhe vlerësime të pasakta për njëri-tjetrin. Prandaj, ka më shumë gjasa të zhgënjeheni në takimin fillestar.

Shpesh, zhgënjimi përqendrohet në ndjenjën kur personi që takoni krahasohet me vlerësimin tuaj origjinal të teknologjisë.

Kur dikush ju dërgon një tekst, ju caktoni kuptimin, tonin e zërit dhe shumë më tepër fjalëve në ekranin tuaj.
Pa e ditur se si tingëllon personi ose se si personi shpreson të japë mesazhin e tij ose të saj sepse ju nuk e njihni vërtet njëri-tjetrin, ju jeni të detyruar të veproni sipas supozimeve.
Kjo çon në një interpretim potencialisht të gabuar të mesazhit dhe se kush është personi.

Ndërsa i njihni dhe kaloni kohë me ta personalisht ju natyrisht bëni një punë më të mirë duke interpretuar tekstet dhe emailet e tyre.
Kjo është arsyeja pse është thelbësore të investoni në jetën tuaj të takimit duke u dhënë partnerëve të mundshëm një shans për t’u lidhur personalisht me ju.

2-Dërgimi i mesazheve ju mban të sigurt, por nuk ju çon larg në botën e marrëdhënieve

Atraktiviteti i mesazheve shkon përtej komoditetit dhe mund të bëhet lehtësisht një mënyrë e sigurt dhe strategjike për t’u lidhur.
Një mesazh me tekst vepron si një mbrojtës nga shqetësimi që lidhet me kërkimin e dikujt dhe mundësinë për t’u refuzuar.
Ju mban në zonën e sigurisë dhe nxit shmangien e bisedave të vështira ballë për ballë ose përmes telefonit.

Mund të ndihet më e lehtë të jesh mendjemprehtë, të dërgosh përgjigje të zhytura në mendime ose të shprehësh dëshirën romantike mbi tekstin, por dërgimi i mesazheve do t’ju çojë vetëm kaq larg.

Dërgimi i shpeshtë i mesazheve ju pengon të krijoni besimin dhe guximin e nevojshëm për rreziqet emocionale dhe sociale dhe të fitoni aftësitë e nevojshme përballuese për të trajtuar ankthin dhe nervat që lidhen me të kërkuarit e dikujt ose t’i tregoni dikujt që ju pëlqen.
Sa më shumë që fshiheni pas mesazheve për të flirtuar, për të dhënë komplimente ose për të marrë një takim, aq më e vështirë bëhet të mposhtni frikën tuaj dhe të jeni intim personalisht.

Të ngjashme