Mënyrat se si çdokush mund të bëhet një ‘Influencer’ i mediave sociale

2 muaj më parë

Të famshëm si Cardi B, Lil Nas X dhe Shawn Mendes të gjithë e filluan karrierën e tyre duke fituar vëmendjen si influencues të mediave sociale në Instagram, YouTube, TikTok dhe Vine tashmë të zhdukur.

Kjo ka bërë që shumë njerëz të duan të bëhen të famshëm vetë.
Dhe ka si mund të bëhesh një ndikues i mediave sociale?

•Filloni një kanal në YouTube.
Tani që e dini vendndodhjen tuaj, do t’ju duhet të arrini audiencën tuaj të synuar. Nga të gjitha platformat sociale, YouTube konsiderohet nga shumë si më i miri për të krijuar një prani në internet dhe për të rritur shtrirjen tuaj.

Shumë influencues kryesorë – si Jackie Aina, Nikita Dragun dhe Jaclyn Hill – të gjithë e filluan karrierën e tyre duke përfshirë audiencën në YouTube.
YouTube është gjithashtu i shkëlqyeshëm për t’i dhënë audiencës tuaj një ide se kush jeni dhe për të matur se sa shumë i pëlqen përmbajtja juaj.

•Përdorni kanalin tuaj në YouTube si pikënisje për të fituar ndjekës në rrjetet e tjera të mediave sociale.
Sigurohuni që të përmendni profilet tuaja të mediave sociale në videot tuaja, duke e bërë më të lehtë për fansat e sapo fituar t’ju gjejnë në platforma të tjera të njohura si Instagram dhe TikTok.

Pasi trafiku juaj të shpërndahet dhe të keni fituar një ndjekës të konsiderueshëm në shumë platforma, do të jeni në gjendje të filloni të reklamoni veten tek reklamuesit e mundshëm.

•Angazhoni audiencën tuaj rregullisht me një rrjedhë të qëndrueshme të përmbajtjes origjinale.

Pasi të keni trafik në të gjitha platformat tuaja të mediave sociale, është e rëndësishme të mbani audiencën tuaj të angazhuar.
Ju do të duhet të vazhdoni të krijoni ide origjinale, argëtuese që funksionojnë në të gjitha platformat rregullisht në mënyrë që të mbani audiencën tuaj të sintonizuar.

•Merrni parasysh të kontaktoni një agjenci menaxhimi për t’ju përfaqësuar.

Pasi të keni një numër mjaft të madh ndjekësish, mund të mendoni të kontaktoni një agjenci me reputacion të menaxhimit të ndikuesve.
Atje, ata mund t’ju ndihmojnë të negocioni marrëveshje me markat, të vini në kontakt me biznese të tjera dhe madje t’ju krijojnë një ekip PR.
Ky hap do t’ju japë më shumë kohë për t’u fokusuar në krijimin e lidhjeve me industrinë.
Duke ndërmarrë hapat e duhur, një ditë mund të arrini edhe një partneritet me një kompani të madhe.

Të ngjashme