Kryefjala Logo

Mënyrat për të trajtuar refuzimin nga një djalë në mënyrë që ai të mos ju thyejë kurrë zemrën

23 Nëntor, 2023 | 12:20 pm

Refuzimi të godet, por ja si ta kapërceni atë:

•Trajtoni problemet tuaja.

Një tjetër arsye pse njerëzit hasin probleme me refuzimin është se ata kanë ata elefantë në dhomë që i përdorin për t’i kthyer në arsye pse një person tjetër mund të mos dëshirojë të hyjë në një marrëdhënie me ta.

Ju duhet të trajtoni problemet tuaja në mënyrë që të mos i keni këto skelete në dollapin tuaj që presin të bëhen justifikime përse nuk po takoni dikë të mirë.

Nëse keni nevojë të dëshpëruar për të rregulluar financat tuaja ose për të parë një terapist, bëjeni këtë. Nëse keni pasur një fëmijëri të keqe dhe, si rezultat, keni marrëdhënie të këqija me të gjithë, gjeni një mënyrë për ta kapërcyer atë.

•Lëreni të shkojë.

Bëjeni synimin që të praktikoni të hiqni dorë nga çdo pakënaqësi, zemërim dhe lëndim që keni përjetuar në marrëdhënie. Nëse jeni të hidhëruar dhe të zemëruar, kuptoni se njerëzit e tjerë mund ta thonë, edhe nëse përpiqeni ta fshihni atë. Zemërimi dhe pakënaqësia janë si një parfum me erë të tmerrshme që përhapet në dhomë përpara se ta bëni këtë.

Nëse jeni të varur nga marrëdhëniet tuaja të kaluara, është e garantuar që po i largoni njerëzit djathtas dhe majtas. Një person i shëndetshëm dhe i lumtur do të lodhet shpejt duke u përballur me ngarkesën e kamionit tuaj të bagazheve.

Lërini ata njerëz që hynë në jetën tuaj dhe kërkuan menjëherë derën. mos telefono. Mos shkruani mesazhe. Mos dërgoni kartolina për Krishtlindje. Thuaj lamtumirë shpresës se do të funksionojë dhe lëreni refuzimin e tyre t’ju lërë të lirë të gjeni personin e duhur.

Mos u fiksoni për arsyet, atë që keni thënë ose atë që keni bërë. Jini pa falje për t’i hequr ato nga jeta juaj. Leviz. Kultivimi i zemërimit dhe emocioneve negative do t’ju helmojë dhe do ta bëjë më të vështirë takimin me dikë të shkëlqyer.

•Ndaloni së marruri personalisht refuzimin.

Është e rëndësishme të mbani mend se përvoja e refuzimit nuk përkthehet automatikisht në një dështim nga ana juaj. Për çfarëdo arsye, nuk ishe i duhuri për ta.

Ndoshta kanë të meta dhe marrëdhënia ishte e tepërt për ta. Ndoshta keni qenë shumë e bukur, pozitive, e lumtur ose tip për ta. Ndoshta keni qenë shumë të organizuar. Ndoshta ata ishin shumë egoistë. Ndoshta ju të dy nuk keni klikuar.

Nuk ka rëndësi pse e keni gabim për dikë. Nëse nuk je i duhuri për ta, nuk je i duhuri për ta. Nuk është për debat.

•Shmangni hakmarrjen.

Mos u mundoni në asnjë rrethanë të “hakmerrenj” me dikë që ju ka refuzuar. As mos e fantazoni në mënyrë të paqartë për të. Pranojeni se ishte mirë (ose jo) derisa zgjati, shtrëngoni dorën e tyre dhe vazhdoni.

Të ngjashme