Kryefjala Logo

Mënyrat për të ndaluar të menduarit e tepërt për marrëdhënien tuaj, sipas ekspertëve

6 Nëntor, 2023 | 2:06 pm

Mendimi i tepërt i marrëdhënieve është një zakon i ndyrë dhe i keq – por është një nga të cilët shumë prej nesh janë fajtorë. (Le të hedhë gurin e parë ajo që nuk i ka menduar marrëdhëniet e saj.) Pse e bëri këtë partneri im? Çfarë nënkuptojnë në të vërtetë ata?

•Mos e mbianalizoni gjithçka që del nga goja e partnerit tuaj

“Ndonjëherë njerëzit nuk komunikojnë siç duhet dhe nuk thonë gjithmonë gjërat që duan,” shpjegon ekspertja e marrëdhënieve të famshme dhe personazhi televiziv Vikki Ziegler.

“Vetëm sepse partneri juaj nuk ju thotë të dua disa herë në ditë osenuk do të thotë që ju nuk keni një marrëdhënie të mrekullueshme”, thotë Ziegler. “Ndaloni të fiksuarit pas disa fjalëve ose mungesës së tyre, dhe nëse ndiheni në një mënyrë të caktuar, pyesni partnerin tuaj – mos u fiksoni pas kësaj.”

•Mos i bëni problemet e marrëdhënies yjet e spektaklit

Me fjalë të tjera, ndaloni së fokusuari në atë që është e gabuar dhe në vend të kësaj ridrejtoni mendjen tuaj tek ajo që dëshironi.

“Në këtë mënyrë, ju jeni duke u fokusuar në zgjidhjen dhe rezultatin ideal dhe se si mund ta arrini atë në krahasim me problemin e marrëdhënieve,” thotë House.

•Thuaj atë që do të thuash

Ju nuk duhet të lexoni mes rreshtave për të kuptuar nevojat dhe synimet e partnerit tuaj, ndaj mos kërkoni që ai të bëjë të njëjtën gjë.

“Do të zbuloni se sa më shumë të modeloni komunikimin e drejtpërdrejtë, aq më shumë ata do të përgjigjen në mënyrë të ngjashme,” thotë O’Reilly. “Më pas mund të dëgjoni atë që ata kanë për të thënë dhe t’u besoni atyre në vend që të analizoni dhe kërkoni kuptimin e fshehur.”

•Ndaloni së foluri me miqtë tuaj për të gjitha çështjet e marrëdhënieve tuaja

Ndërsa është mirë të kesh miq që janë në anën tënde, nuk është e dobishme kur gjithçka që ata bëjnë është të ndezin zjarrin.

“Festimet për keqardhje nuk janë të dobishme dhe në fakt mund të jenë të dëmshme. Miqtë tuaj mund të kenë qëllimet më të mira, por ata mund të mos dinë se si t’ju ndihmojnë, “thotë House. “Ata ka të ngjarë të mos nxjerrin në pah gabimet tuaja dhe mënyrat se si ju mund ta përkeqësoni problemin sepse nuk duan të lëndojnë ndjenjat tuaja ose ndoshta sepse janë të fokusuar aq ngushtë sa nuk mund ta shohin realitetin më të madh të situatës. ”

Të ngjashme