Kryefjala Logo

Mënyrat për të kapërcyer “hënën blu” që fillon me 15 janar

14 Janar, 2024 | 10:49 am

E Hëna Blu, e hëna e tretë e janarit, është e famshme dita më e keqe e vitit … por nuk ka pse të jetë me këto metoda:

1.Supozoni se edhe të tjerët kanë betejat e tyre

Kultura e Krahasimit lulëzon me supozimin se të gjithë të tjerët kanë një jetë të përsosur. E hëna blu po mendon se të gjithë po kalojnë dimrin më të mirë ndonjëherë dhe ju nuk jeni.

Çlirohuni nga kjo mendësi duke pranuar se të tjerët mund të përballen me beteja të ngjashme. E hëna blu është një përvojë e përbashkët dhe të kuptuarit se nuk jeni vetëm mund të sigurojë një ndjenjë shoqërie.

2.Ushtrimi për çlirimin e endorfinës

Aktiviteti fizik është një mjet i fuqishëm për të luftuar bluzën e dimrit. Ushtrimi çliron endorfinë, përmirësuesit natyralë të humorit të trupit, duke ndihmuar në ngritjen e humorit dhe rritjen e mirëqenies së përgjithshme.

Pavarësisht nëse preferoni stërvitje në ambiente të mbyllura ose aktivitete në natyrë si sportet dimërore, gjeni një rutinë që ju përshtatet.

3.Përqafoni rrezet e diellit kurdo që të jetë e mundur

Muajt ​​e dimrit shpesh sjellin ditë të zymta, por sa herë që dielli duket nga prapa reve, bëjeni një pikë për t’u zhytur në dritën e diellit. Ekspozimi ndaj dritës natyrale mund të përmirësojë ndjeshëm gjendjen tuaj dhe nivelet e energjisë.

Të ngjashme