Mënyrat për ta dashur dikë aq mirë sa të ndihet i sigurt në marrëdhënien tuaj

2 muaj më parë

Të kuptuarit jo vetëm se si ta duash dikë – por si ta duash atë mirë – është kritike për të mbajtur marrëdhënie të shëndetshme.
Këtu janë mënyrat për ta dashur mirë dikë dhe për të krijuar një lidhje të sigurt emocionale:

•“Ndjeni” zemrën e partnerit tuaj në vend që të përpiqeni të zgjidhni problemet e tij
Të duash kërkon të dëgjosh dhe ndjesh zemrën e partnerit dhe të përgjigjesh në mënyrë të përshtatshme.
Megjithatë, shumë meshkuj kanë probleme me këtë sepse janë “zgjidhës të problemeve”.

Ata e kanë më të lehtë të gjejnë një zgjidhje sesa të ulen dhe të mbështesin emocionalisht.
Duhet praktikë.
Por zakonisht, kjo është ajo që gratë duan dhe kanë nevojë.
Në marrëdhëniet e shëndetshme të lidhura mirë, të dashurosh mirë do të thotë t’i përgjigjesh frikës ose vështirësive të të dashurit me një përqafim dhe një vështrim në sy që thotë: “Kjo duhet të jetë e tmerrshme. Më vjen shumë keq që po lëndohesh”. Kjo forcon lidhjen tuaj emocionale.

•Jini të pranishëm
Të duash kërkon të jesh i gjithë brenda, i gjithë aty, i gjithë i pranishëm për të dashurin tënd.
Fikni celularin, fikni televizorin dhe fikni fëmijët, nëse mundeni.

Uluni krah për krah dhe jepini atij atë që është gjithçka.
Shikoni në sytë e tyre.
Mbaji dorën e tyre.
Ndizni botën për vetëm disa minuta dhe ndjeni praninë e njëri-tjetrit.
Përqendrohuni në lidhjen tuaj emocionale.

Përgjegjësitë e jetës do të jenë aty kur të hyni përsëri. Por tani për tani, është koha juaj për të qenë vetëm, për të qenë prioriteti i njëri-tjetrit.
Ashtu si William Shakespeare tha: “Një mik është ai që të njeh ashtu siç je, kupton se ku ke qenë, pranon atë që je bërë dhe prapëseprapë, butësisht të lejon të rritesh”.

Të ngjashme