Kryefjala Logo

Mënyra të vogla për të filluar 2024 me një avantazh mbi 99% të njerëzve

4 Janar, 2024 | 10:10 am

Bëjeni vitin e ri vitin më të mirë të jetës suaj me këto mënyra:

1. Vini re pesë mësimet tuaja kryesore nga ky vit.

Pak njerëz marrin një moment për të vlerësuar se si shkoi viti i tyre.

Nuk duhet të jetë ndonjë gjë e madhe bujë. Thjesht reflektoni për pak për atë që mësuat vitin e kaluar. Çfarë mësimesh mund të sillni në të ardhmen?

Vini re këtë.

Shijoni këtë proces stuhi mendimesh dhe reflektimi.

Për çfarë keni qenë mirënjohës këtë vit?

Pra, hapuni dhe merrni një sekondë për të parë se çfarë ju pëlqen në situatën dhe jetën tuaj.

2.Ushtrohuni si në një muaj ‘normal’.

Shumica e njerëzve lejojnë që orari i tyre i stërvitjes të bjerë në dhjetor. Disa variabla janë në lojë, veçanërisht në klimat e ftohta, përse është kjo.

Por këtu është telashi me këtë. Nëse ndihemi të djegur, gjëja e fundit që duam të bëjmë është të hamë më shumë mbeturina dhe të ushtrohemi më pak.

Mbajtja e disa ushtrimeve të duhura ditore do të përmirësojë shëndetin tuaj mendor, do t’ju shmangë dorezat e dashurisë dhe do t’ju vendosë për një avantazh të rëndësishëm në fillimin e vitit të ardhshëm.

3.Mos prishni qejf.

Dhjetori dhe Krishtlindjet janë kur ne mund të biem në normat kulturore dhe të zhytemi në pritjet shoqërore.

Nga produktet e pjekura deri te luajtja e videolojërave, shikimi i filmave dhe pirja e alkoolit, ne mund të biem pre e veshjeve luksoze që na joshin këtë periudhë të vitit.

Teprimi me të është normë dhe madje inkurajohet në mënyrë delikate nga shumica e njerëzve. Por ne e dimë se shumë nga çdo gjë na bën të sëmurë dhe të plogësht. Një fillim jo i mirë për vitin e ardhshëm.

Sillni ndërgjegjësimin në konsumin tuaj këtë muaj.

Kur e ndjeni veten duke rrëshqitur në mbikonsum, ngadalësoni.

Ju po ia bëni jetën më të vështirë vetes duke e lënë veten të shkojë.

Kënaquni, por thuani jo asaj pijeje të pestë të panevojshme.

4.Bëjeni këtë muaj për t’u lidhur.

Është e lehtë të dëshirosh të fshihesh dhe të biesh në letargji këtë periudhë të vitit.

Por përdorni pushimet si një justifikim për t’u lidhur me njerëzit me të cilët mund të mos keni arritur ende. Ftoni disa njerëz jashtë për një vakt. Dërgoni disa karta unike.

Dërgo mesazhe ose DM disa njerëzve — të rinj dhe të vjetër.

Pse të shqetësoheni?

Sepse rrjeti juaj dhe një rrjet i zhurmshëm dhe i ngrohtë me këtë -është një nga asetet tuaja më të fuqishme.

Pavarësisht fokusit tuaj, do të jetë më mirë ta filloni vitin me njerëz të vetëdijshëm për ju dhe duke folur për ju.

Të ngjashme