Kryefjala Logo

Mënyra të pagabueshme se si instinktet tuaja ju tregojnë se ai nuk është i duhuri

20 Maj, 2024 | 9:51 am

Dëgjoni ndjesitë tuaja për këtë temë.

1. Ju vazhdimisht ndiheni të frustruar dhe të hutuar nga veprimet e burrit tuaj

Ai thotë të gjitha gjërat e duhura (a.k.a. gjërat që dëshironi të dëgjoni), por veprimet e tij nuk përputhen. Ju mbeteni të hutuar dhe të frustruar dhe asnjë ndjenjë nuk po largohet. Kontrolli i realitetit: Kur bëhet fjalë për komunikimin dhe besimin, nuk ka parashikues më të mirë të sjelljes së tij në të ardhmen sesa sjellja e tij tani. Kur fjalët dhe veprimet nuk përputhen, është shumë joshëse të përqendrohesh te fjalët e bukura. Por e vërteta gjendet gjithmonë në veprimet e tij. Veprimet rrallë gënjejnë dhe ato flasin me zë të lartë dhe qartë.

2. Ju i bëni justifikime gjatë gjithë kohës

Pa marrë parasysh se çfarë bën ose nuk bën (qoftë nëse ju ngrihet në këmbë në minutën e fundit ose harron ditëlindjen tuaj), ju i bëni justifikime për të kujtdo dhe të gjithëve (përfshirë veten tuaj) edhe pse e dini se sjellja nuk është e drejtë. Në vend që të përpiqeni t’i rezistoni asaj që po ndodh, përpiquni të dëgjoni me guxim frikën dhe shqetësimet tuaja. Cilat të vërteta po shmangni kur shkëlqeni mbi sjelljen e tij me justifikime?

3. Ndjenjat tuaja të vetë-dyshimit dhe pasigurisë vazhdojnë të rriten

Një marrëdhënie e shëndetshme promovon qetësinë dhe besimin e brendshëm, duke ju bërë të ndiheni të dëshiruar dhe rehat. Sigurisht, asnjë marrëdhënie nuk na çliron nga të gjitha shqetësimet apo pasiguritë tona, por një marrëdhënie e shëndetshme nuk duhet t’i shtojë asnjëherë ato. Nëse diçka nuk ndihet mirë me këtë djalë ose të qenit pranë tij ju bën të dyshoni për veten, ai ndoshta nuk është i duhuri për ju – ankthi i brejtur rrallë gënjen.

3.Ndihesh i vetmuar dhe i padukshëm kur je me të

Sigurisht, është e vetmuar kur ai ju shmang, por nëse edhe ju ndiheni të vetmuar kur jeni bashkë, kjo mund të nënkuptojë se ai nuk është në gjendje t’ju lejojë të hyni. Dhe, jo, kjo nuk është sepse ju jeni thjesht “shumë nevojtar”. Vetmia shpesh ka të bëjë më shumë me shoqërinë që mbajmë, sesa nëse jemi vërtet vetëm.

4.Ju refuzoni t’i shihni kufizimet e tij si të përhershme

Ndërsa filloni të kuptoni se çfarë sjell ai në tryezë, është joshëse të përqendroheni në atë se si (ndoshta) ai mund të ndryshojë pjesët jo shumë të mëdha të vetes. Dhe më besoni, njerëzit mund të ndryshojnë! Por aftësia për të ndryshuar nuk parashikon nëse ai do të ndryshojë. Ju duhet të shikoni se kush është ai në thelb TANI (jo vetja e tij e ardhshme e mundshme) dhe të vendosni nëse e doni atë siç është. Nëse ai nuk ndryshon kurrë një gjë, a mund ta pranoni atë?

Të ngjashme