Kryefjala Logo

Mënyra të habitëshme si gjoksi ndikon në shëndetin tuaj mendor

12 muaj më parë

Kur mendoni për gjoksin tuaj, a ndaloni ndonjëherë dhe mendoni se si mund të ndikojnë ato në shëndetin tuaj mendor?
Studimet për gjoksin e grave dhe shëndetin mendor zbulojnë disa të vërteta mjaft tronditëse që e bëjnë të qartë se ne duhet të ndryshojmë mënyrën se si shoqëria i mëson gratë të mendojnë për trupin e tyre.

1-Madhësia e gjoksit shkakton depresion dhe pakënaqësi
70% e grave raportojnë se ndihen të pakënaqura për madhësinë e gjoksit të tyre.
Duke u thënë se gjoksi juaj është shumë i vogël ose shumë i madh dhe të qenit e pakënaqur me pamjen e tyre, mund të shkaktojë pakënaqësi të përgjithshme.
Kjo pakënaqësi është një forcë shtytëse për gratë që po bëjnë zmadhimin e gjoksit, i cili është ende numri 1 i kirurgjisë estetike më popullore që kryhet sot.

2-Gjinjtë krijojnë pasiguri tek adoleshentët

Të jesh adoleshente është mjaft e vështirë, si një grua në zhvillim mund të ndihesh e mjerë të zhvillohet shumë ngadalë dhe të ndihet e lënë pas. Gjithashtu mund t’ju bëjë të ndiheni të mjerë për të pasur gjoksin e madh shumë shpejt.
Studimet kanë treguar se vajzat që kanë gjoks të madh herët janë në rrezik më të lartë për çrregullime të të ngrënit, përdorimin e substancave të palejuara dhe depresionin.

3-Madhësia dhe forma e gjinjve tuaj krijojnë vetëbesim të ulët
Madhësia nuk është faktori i vetëm që ndikon mendërisht tek femrat për gjoksin e tyre.
Një studim i fundit tregoi se gratë me gjoks asimetrik kishin shumë më tepër gjasa të vuanin nga vetëvlerësimi i ulët sesa gratë e tjera të anketuara.
Ato ndihen të stigmatizuara nga kompanitë e veshjeve për të qenë të ndryshëm dhe nga bashkëmoshatarët e tyre që nuk duken ashtu siç duken.

4-Rritet rreziku i heqjes së jetës për gratë me implante gjiri
Ndërsa operacioni plastik është me të vërtetë një opsion për shumicën e grave dhe një opsion që shumë gra e kanë gjetur si të dobishme, ka disa gjëra që thjesht nuk mund të fshihen nga bisturia e mjekut.
Tarifa emocionale e të jetuarit me gjoks të pakënaqshëm mund të jetë brutale. Gjashtë studime të mëdha kanë zbuluar se gratë me implante të gjirit kanë pesë herë më shumë gjasa të kryejnë aktin e heqjes së jetës sesa gratë e tjera.
Ata gjithashtu kanë një shkallë më të lartë të shtrimit në spital psikiatrik pjesërisht për shkak të vetëvlerësimit të ulët dhe depresionit që mund të shkaktohet nga mënyra se si një grua i sheh gjoksin e saj.

Të ngjashme