Mënyra të çuditshme se si dashuria juaj e parë ju prek akoma tani

3 muaj më parë

Të gjithë i kujtojmë të parët në jetën tonë. Dita jonë e parë e shkollës, dita jonë e parë në universitet dhe dita jonë e parë në punë.
Por nga të gjitha të parat ajo që na ngec në kokë është dashuria jonë e parë.

Këtu janë disa mënyra se si dashuria juaj e parë ende ndikon tek ju tani:

1. Na tregon se si është të lidhesh thellë me dikë
Përvoja jonë e parë e dashurisë na tregon se si është të lidhesh thellë me dikë dhe si ndihet mbështetja emocionale dhe intimiteti.
Pavarësisht se si përfundon marrëdhënia, ajo na jep mundësinë të përjetojmë të gjithë spektrin e të gjitha emocioneve të bukura që sjell dashuria.

2-Kuptojmë se çfarë duam në një marrëdhënie dhe cilët janë ata që na prishin marrëveshjet
Marrëdhënia jonë e parë na ndihmon të eksplorojmë veten dhe rrit vetëdijen tonë. Na ndihmon të zbulojmë pëlqimet dhe preferencat tona.
Kjo na bën të kuptojmë se çfarë duam dhe vlerësojmë në një marrëdhënie dhe cilët janë ata që prishin marrëveshjet tona .
Të gjitha këto leksione na ndihmojnë të zgjedhim partnerët tanë me mençuri herën tjetër.

3-Ne e kuptojmë ndryshimin midis pasionit dhe dashurisë së pjekur
Përvoja jonë e parë e dashurisë na mëson të bëjmë dallimin midis dashurisë së pasionuar dhe dashurisë së pjekur.
Ne e kuptojmë se dashuria nuk do të thotë të kalosh çdo minutë së bashku ose të jesh i varur nga njëri-tjetri,por na mëson se fluturat në stomak zbehen dhe dashuria e vërtetë kërkon punë.
Ne mësojmë të përqafojmë ndershmërinë, pranimin, shoqërimin dhe punën si skuadër.
Mësojmë se dashuria e pjekur është kur dy njerëz bashkohen dhe mbështesin njëri-tjetrin për t’u bërë versioni i tyre më i mirë i mundshëm pa humbur individualitetin e tyre gjatë procesit.

4-Ne e kuptojmë se mund t’i mbijetojmë përsëri dhimbjes së dashurisë
Nuk mund të mohohet fakti që thyerja e zemrës pas marrëdhënies sonë të parë të dashurisë është jashtëzakonisht e dhimbshme.
Por ne mësojmë t’i mbijetojmë dhimbjes dhe të vazhdojmë përpara.
Ajo na mëson se nëse mund t’i hapim zemrat tona për të dashur një herë, ne mund ta bëjmë atë përsëri dhe me mençuri herën tjetër.

Të ngjashme