Kryefjala Logo

Mënyra se si nëna e tij ndikon çuditërisht në martesën tuaj

20 Dhjetor, 2022 | 12:41 pm

Marrëdhënia e nënës dhe djalit ndikon drejtpërdrejt edhe në martesën tuaj dhe të partnerit tuaj.
Mënyra se si i trajtoni situata të caktuara në çift, mënyra se si merrni vendime dhe mënyra se si menaxhoni familjen tuaj.

Këtu janë tre mënyra se si nëna e tij ndikon në martesën tuaj, për mirë ose për keq:

1-Mund të mos e dini se ku përshtateni
“Unë prisja që ajo të ishte si prindërit e mi, por ajo nuk ishte e mirë, jo,” tha një vajzë që ndau eksperiencën e saj.
“Ajo nuk bëri përpjekje të na shihte apo të kalonte kohë me ne. Nëse e pamë, ishte sepse shkuam ta shihnim.
Prindërit e mi vinin vazhdimisht për të na parë dhe ne po shkonim t’i shihnim ata ishte reciproke.
Ajo gjithmonë thoshte që ne ishim të zënë si një justifikim për të mos na parë.”
Kuptimi i ndryshimit midis tij dhe nënës së tij mund t’ju japë një kuptim më të mirë të marrëdhënies së tyre dhe shpresojmë të mbani diçka nga një marrëdhënie me të vetë.

2-Ju mund t’ju duhet t’i kujtoni bashkëshortit tuaj se është kontributi juaj që ai duhet të dëshirojë(jo i nënës së tij)

“Ai gjithmonë kishte nevojë për kontributin e saj,” tha një tjetër.
“Ai do të shkonte tek ajo për gjithçka. Vendime të mëdha apo të vogla.
Dhe nuk kishte asnjë mënyrë që ai të rritej si një burrë duke u lidhur me të ashtu siç ishte.”

Kur një burrë martohet, ai ka një prioritet të ri: gruan e tij.
Është një jetë e re, me një grua të re që zë vendin e parë në atë jetë.
Është në rregull të kërkosh këshilla nga prindërit herë pas here, por kur afrimi i tij pushton komunikimin mes partnerëve, atëherë e di që nuk është më thjesht këshillë.
Është mbështetje.
Dhe ai nuk u martua me nënën e tij.

Nëse ai ka gjithmonë nevojë për kontributin e nënës së tij, ai nuk mund të shikojë kurrë nga ju për vendime, ose tek vetja.

Nëse ai nuk mund të bëjë zgjedhjet e tij pa udhëheqjen e saj, ai kurrë nuk mund të bëhet një burrë me dëshirën e tij.
Ai nuk do t’i besojë vetes, kështu që do të ndiejë se të kërkojë këshilla nga e ëma është e vetmja mënyrë për të shkuar.
Në fund të fundit, kjo është ajo që ai ka bërë gjatë gjithë jetës së tij. Dhe si duhet t’i besoni atij nëse ai nuk i beson vetes?

3-Ai pret që ju të silleni si ajo
“Ai është një fëmijë në shtëpi, por një zotëri i përsosur në publik, nëse kjo ka kuptim”, tha një tjetër grua për bashkëshortin e saj. “Ai gjithmonë ka nevojë të kujdeset për të, dhe unë supozoj se kjo është për shkak të nënës së tij.
Unë me të vërtetë nuk mendoj se ai është dembel,në rregull ndoshta pak, por me mënyrën se si u rrit, ai thjesht pret që unë të kujdesem për të. Dhe, e bëj sepse e dua atë.”
Ndonjëherë ju duhet të vendosni se cilat sjellje të zakonshme të pranoni ashtu siç janë, sepse ai është produkt i edukimit të tij dhe nga cilat duhet ta prishni atë.

Nëse ju jeni gjithmonë duke pastruar pas tij, ose ai ende pret që nëna e tij (ose ju) të pastrojë pas tij, ai nuk është 100 % fajtor për këtë sjellje.
Megjithatë, ai është ende përgjegjës për ndryshimin e mënyrave të tij.
Është zgjedhja juaj nëse doni ta bëni fëmijë, por ndoshta duhet ta ulni dhe t’i thoni se nuk do të vazhdoni të mbështesni sjelljen dembeliste, pavarësisht se çfarë ka bërë nëna e tij në të kaluarën. Refuzimi për të folur vetëm do të krijojë tension në marrëdhënie dhe gjërat ndoshta do të shpërthejnë më tej.

Të ngjashme